Machu Picchu Travel

Combi: Lares Trail en tweedaagse Inca Trail (4 dgn)

Is de vierdaagse Inca Trail uitverkocht en ben je opzoek naar een alternatief? Dan kom je al snel uit bij de Salkantay-, Lares Trail of tweedaagse Inca Trail. Maar, de Lares Trail en Salkantay Trail eindigen niet in Machu Picchu via de zonnepoort. En de tweedaagse Inca Trail die dat wel biedt, is slechts 1 dag écht hiken. Wat nu?
We bieden je daarom een nieuw en uniek programma: de Lares Trail en tweedaagse Inca Trail combi. Dat is de enige meerdaagse Trail met aankomst via de zonnepoort in Machu Picchu!

Meerdaagse Trail met aankomst via de zonnepoort

Nu de populariteit van en drukte op de klassieke vierdaagse Inca Trail toeneemt is deze combinatietrail een uitstekend alternatief voor een interessante meerdaagse wandeltocht met aankomst via de zonnepoort en zicht op de fascinerende ruines van Machu Picchu. En met onze persoonlijke service zit het wel goed: want wij doen niets liever dan onze liefde voor Peru met jou delen.

Machu Picchu

Uitzicht op Machu Picchu vanaf de zonnepoort

Uniek programma dat we zelf organiseren

Hoewel de klassieke vierdaagse Inca Trail het meest populair is onder reizigers, willen we je gezien de drukte en populariteit van deze Trail, graag minstens net zo mooie alternatieven bieden. Voor als de vierdaagse Inca Trail is uitverkocht of als je de drukte wilt ontzien en echt één wilt zijn met de adembenemende Andes natuur.
En het leuke is: dit is een uniek programma dat door Jorge zelf is samengesteld. We werken  daarnaast samen met ons eigen netwerk van gidsen, koks en lokale ondersteuners.

Lares Trail: goed alternatief voor de Inca Trail

De eerste twee dagen wandel je op (maximaal) 4.500 meter hoogte. Toch is deze Trail minder intensief dan de klassieke vierdaagse Inca Trail. Je hoeft minder ‘klimkilometers’ te maken. Door de hoogte is de temperatuur koel. En de kans is groot dat je plotseling een schattige alpaca voor je cameralens treft! Het Lares gebied wordt veel minder intensief bezocht door reisorganisaties dan het gebied rond Machu Picchu. Daarmee is deze combinatietrail zeer geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar:

  • een meerdaagse Trail in kleine groepen
  • een rustige Trail met veel persoonlijke uitleg en tijd voor tussenstops
  • een Trail die met een gemiddelde conditie prima te volbrengen is
  • een uniek kijkje in de Andes cultuur en leefgewoonten
  • aan willen komen via de zonnepoort in Machu Picchu door de combi met de tweedaagse Inca Trail

 

Lares Trail

Een uniek kijkje in de Andes cultuur

In kleine groepen start de tour in het hooggebergte. Wat opvalt zijn de karakteristieke ‘huizen’ uit het Inca tijdperk. De bouwwerken zijn erg primitief maar zijn nog steeds in gebruik; de lokale bevolking woont nog altijd in deze huisjes van +/- 150 centimeter (!) hoog. De gids legt je ter plaatse alles uit over de historie en leefgewoonten van de bevolking.

Wat kun je verwachten van de Lares Trail & Inca Trail combi?

De eerste nacht breng je door in een tent en wordt er een heerlijke voedzame maaltijd voor je samengesteld door de kok.  Aan het einde van de tweede dag gaat de reis al richting Ollantaytambo, waar je ook overnacht. De derde dag start de “tweedaagse Inca Trail” en wandel je een gedeelte van de oude Inca route in de richting van Machu Picchu. Je bereikt de geliefde ‘Zonnepoort’, waar je het meest magische uitzicht hebt op Machu Picchu. Die avond slaap je in Aguas Calientas, vanuit waar je de volgende ochtend met je eigen groep en gids Machu Picchu gaat bezoeken. Natuurlijk zetten we je ook bij deze trail weer netjes af bij je hotel in Cusco.

Meer over de Lares-Inca Trail combi