Machu Picchu Travel

City Tour Cusco

Prijs: 60,- euro p.p.

Cusco is veruit de mooiste stad in Peru en een Tour door deze prachtige Inca hoofdstad mag niet ontbreken aan je reis door Peru. In deze vier tot vijf uur durende Tour neemt je gids je te voet mee langs alle mooie plekjes. En ja, je leest het goed: te voet want wij zijn ervan overtuigd dat er te voet veel meer te zien en te beleven is dan per bus. Deze City Tour Cusco is daarmee net even anders dan het gros van het aanbod en dus een absolute aanrader!

De kathedraal van Cusco

Hier start de Tour. De Kathedraal ligt midden op het Plaza de Armas en wordt vergezeld door de even mooie Kathedraal Compania de Jesus. De kathedraal stamt uit 1654 en is een imposante bezienswaardigheid aan het plein van Cusco. De Kathedraal werd bovenop de heilige plaats van de Inca's gebouwd. In de kathedraal word je rondgeleid langs grootse schilderingen en gouden tierelantijnen afkomstig uit de tijd dat de Spanjaarden de Inca stad Cusco veroverden. Ook is er de mogelijkheid om verschillende Heiligen te eren en er een boodschap voor hen achter te laten.

Eten zoals de locals bij Mercado San Pedro

Tijd voor een hapje en een drankje: we gaan proeven van lokale lekkernijen! Waar kun je dat beter doen dan bij een typisch Peruaanse markt, waar iedereen gewoon gezellig aanschuift bij de kok! Mercado San Pedro is de grootste en bekendste markt van Cusco. Hier kun je terecht voor aankoop van typische Inca souvenirs, maar nog leuker: eten zoals de Peruanen zelf doen tussen de middag, Niks geen boterham, gewoon goedgevulde soep! Want Peruanen eten warm met de lunch en vinden het geen enkel probleem om hun plekje aan tafel te delen met anderen. Schuif dus lekker aan!

Centrum van het Inca Imperium

Om de lunch te laten zakken lopen we verder richting Qoricancha. Qoricancha is de belangrijkste tempel van de Inca's waar ze al hun goden vereerden. Er vonden veel offers plaats van lama's en alpaca's om de goden gunstig te stemmen. Een mooie plek om foto's te maken van de ruïnes uit de glorieuze Inca tijd.

Aan het einde van de dag brengt de gids jullie weer terug naar Plaza de Armas en is er ruim voldoende tijd om zelf op ontdekking te gaan in de kronkelende straatjes. Een tip is de wijk San Blas dat bekend staat om de gezellige eettentjes en cafeetjes!

Wat verzorgen wij voor jou?

• Toegangstickets tot alle toeristische bezienswaardigheden van deze dag
• Engelstalige gids

Wat is exclusief deze Tour?

• Maaltijden
• Persoonlijke bestedingen
• Fooien

Reserveer jouw City Tour Cusco

city tour cusco Plaza de Armas Cusco
Inti Raymi in de straatjes van Cusco
City Tour Cusco Kathedraal San Blas in Cusco
Tour Heilige Vallei

Tour Heilige Vallei

Laat je in 1 dag betoveren door al het moois dat de Inca's hun Heilige Vallei nalieten.

Tour Heilige Vallei

Machu Picchu

Bezoek Machu Picchu

Tijdens je reis door Peru mag een bezoek aan Machu Picchu natuurlijk niet ontbreken. Boek hier je bezoek vanuit Cusco!

Machu Picchu Tour

Lama @ Machu Picchu

Inca Trail 2 dagen

Heb je niet veel tijd en wil je toch de hoogtepunten van de vierdaagse Inca Trail niet missen? Kies dan voor de tweedaagse Inca Trail!

Inca Trail 2 dagen