Machu Picchu Travel

Machu Picchu bezoeken

Natuurlijk kun je ook alle Trails naast je neerleggen en zonder “omwegen” naar de Inca stad Machu Picchu gaan. Je vertrekt dan per bus en trein vanuit Cusco naar Aguas Calientes. Vanuit Aguas Calientes rijden er de hele dag door bussen naar boven die je afzetten bij de ingang van Machu Picchu. Vanaf daar kun je zelf lekker de Inca stad betreden en op ontdekking gaan met je gids!

Machu Picchu in de ochtend of de middag?

Vanaf 2019 hebben de Peruaanse autoriteten het bezoek aan Machu Picchu gemaximaliseerd tot 4 uur. Alleen als je besluit Huayna Picchu erbij te beklimmen, krijg je nog een uur extra bezoektijd erbij. De eerst mogelijke toegang is om 6 uur in de ochtend en de laatst mogelijk is om 14 uur in de middag. 

Daarom bieden we je 2 programma’s aan waarmee we kunnen garanderen dat je optimaal kunt genieten van Machu Picchu, jouw rondleiding en ook nog tijd over houdt om zelf op ontdekking te gaan. Zowel in de ochtend als in de middag!

Machu Picchu Tour starttijd: 6.00, 7.00 en 8.00 uur

Prijs: 405,- euro p.p.

Dit programma bestaat uit een 2 daagse Tour die start in Cusco bij jouw hotel. We halen je aan het begin van de middag op, om per bus en trein naar Aguas Calientes af te reizen. Na ongeveer 4 uur reizen kom je aan in Aguas Calientes en kun je inchecken bij jouw hotel. Je hebt de avond vrij te besteden om het toeristische dorpje aan de voet van Machu Picchu te verkennen. Maar maak het niet te laat, want de volgende ochtend vertrek je vroeg per bus (rond 5.00 uur) met de gids naar boven. De liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid te voet (ongeveer 1 uur hiken) naar boven gaan.

Vervolgens start je met de tour door Machu Picchu waarbij een Engelstalige gids je tijdens de 2,5 uur durende rondleiding alles over deze oude Inca stad vertelt. Je gids zal je leiden langs de mooiste Inca complexen en de mooiste foto-waardige plaatsen. Hij zal je daarnaast zoveel mogelijk vertellen over de historie die achter deze mysterieuze Inca stad schuil gaat. Na de Tour heb je nog 1,5 uur de tijd om zelf Machu Picchu te verkennen en op ontdekking te gaan naar de maantempel of de beschut liggende Inca Brug.

Na de 4 uur ga je met de bus weer naar beneden waarna je in één van de gezellige restaurantjes kunt lunchen. Rond 15 uur neem je de trein weer terug naar Cusco, zodat je aan het begin van de avond weer terug bent in jouw hotel.    

Wat verzorgen wij voor jou?

•  Vervoer van en naar Machu Picchu vanuit jouw hotel in Cusco
•  Machu Picchu entreetickets
•  2,5 uur durende rondleiding door Engelstalige gids
•  Overnachting in Aguas Calientes incl.ontbijt

Wat is exclusief deze Tour?

•  Ontbijt, lunch en diner anders dan vermeld
•  Persoonlijke bestedingen
•  Fooien
•  Toegang tot de thermale baden van Aguas Calientes
•  Beklimming van Huayna Picchu 

Huayna Picchu beklimmen

Prijs: 30,- euro p.p.

Kies je voor het vroege ochtendprogramma, dan kun je je Tour uitbreiden met het beklimmen van Huayna Picchu, zolang er nog tickets beschikbaar zijn. De vertaling van Huayna Picchu betekent “jonge berg” en deze reus is niet te missen: het is de grote puntachtige berg die je op alle overzichtsfoto’s van Machu Picchu terug kunt vinden. Er zijn 2 beschikbare tijden om Huayna Picchu te beklimmen:

•  Starten met de beklimming tussen 7.00 - 8.00 uur (klim duurt ongeveer 1 uur)
•  Starten met de beklimming tussen 10.00 - 11.00 uur

Machu Picchu Tour: starttijd 9.00 tot 14 uur

Prijs: 370,- euro p.p.

Als je kiest voor het latere programma dan kun je Machu Picchu vanuit Cusco in 1 dag bezoeken. We halen je vroeg in de ochtend (op zijn vroegst rond 3.00 uur als je om 9.00 uur in Machu Picchu wilt zijn) op om per bus en trein naar Aguas Calientes te gaan.
We zorgen dat je op het door jouw gekozen tijdstip in Machu Picchu staat, waarna de 2,5 uur durende rondleiding met jouw gids begint. Hij zorgt ervoor dat je na het verlaten van Machu Picchu alles over de Inca geschiedenis en het ontstaan van Machu Picchu weet. Na de rondleiding heb je nog 1,5 uur om Machu Picchu zelf te ontdekken of lekker in het gras te gaan liggen en van de Inca Stad te genieten.
Tussen 15-19 uur neem je de trein weer terug richting Cusco, zodat je uiterlijk 23.00 uur (afhankelijk van de starttijd die je kiest) weer terug bent in jouw hotel.

Wat verzorgen wij voor jou?

•  Vervoer van en naar Machu Picchu vanuit jouw hotel in Cusco
•  Machu Picchu entreetickets
•  2,5 uur durende rondleiding door Engelstalige gids

Wat is exclusief deze Tour?

•  Ontbijt, lunch en diner anders dan vermeld
•  Persoonlijke bestedingen
•  Fooien
•  Toegang tot de thermale baden van Aguas Calientes
•  Beklimming van Huayna Picchu 

Reserveer Machu Picchu tickets

Machu Picchu tickets
Inca huizen bij Machu Picchu
Wandelen door Machu Picchu
Plaza de Armas Cusco

City Tour Cusco

Een bezoek aan Machu Picchu is heel goed te combineren met een stadstour door Cusco. Struin lekker te voet door Cusco en laat je verrassen!

City Tour Cusco

Tour Heilige Vallei

Machu Picchu & Heilige Vallei

Combineer een bezoek aan Machu Picchu met een bezoek aan de Heilige Vallei en laat je betoveren door al het moois dat de Inca's hun Vallei nalieten.

Tour Machu Picchu & Heilige Vallei

Lama @ Machu Picchu

Inca Trail 2 dagen

Heb je niet veel tijd en wil je toch de hoogtepunten van de vierdaagse Inca Trail niet missen? Kies dan voor de tweedaagse Inca Trail!

Inca Trail 2 dagen