fbpx
Machu Picchu Travel

Hiken naar het Humantay Lake

Het Humantay Lake was al een tijdje ontdekt door toeristen die de Salkantay Trail liepen. Het meer ligt namelijk op de route van de eerste dag opweg naar de gletsjer Salkantay. Omdat het gletsjermeer ontzettend mooi blauw is en er als een spiegeltje bij ligt, werd het meer als snel ontdekt door meer toeristen. Nu is het mogelijk om Humantay Lake in 1 dag te bezoeken. De foto’s bewijzen waarom 😉 Deze trip is daarmee goed te combineren met een meerdaagse (Inca) Trail vanuit Cusco.

• Duur: 1 dag 
• Totale afstand: zo’n 7 kilometer
• Gemiddelde wandeltijd: 2 uur hiken
• Hoogste bergtop die je passeert: 4200 meter (Humantay Lake zelf)

Het helderblauwe Humantay LAke

De meeste organisaties halen je al rond 4 uur op in de ochtend om zo vroeg mogelijk aan te komen bij het meer. Dat zorgt voor veel drukte en dus geen rustige route naar het Humantay Lake. Daarom bieden we je maar liefst 3 opties om het mooie meer te bezoeken.

1. Humantay Lake bezoeken met privé vervoer

Prijs: 80,- euro p.p. (bij 2 personen)

Je hebt de mogelijkheid om met privévervoer en op eigen gelegenheid Humantay Lake te bezoeken. Je vertrekt dan op een zelf gekozen tijdstip richting het dorpje Mollapata en vervolgens Soraypampa, waar de hike begint. Deze hike is namelijk ook goed te doen zonder gids en daarom kun je zelf het tijdstip kiezen dat bij je past en dat wellicht het meest rustig is. Onze tip: vertrek later in de ochtend, zodat je na het ontbijt in je eigen hotel of hostal op pad gaat. Het fijne is ook dat de taxichauffeur op je wacht om je weer mee terug te nemen naar Cusco waar hij je bij jouw hotel afzet. Hiermee heb je altijd vervoer vanuit een veilig taxibedrijf: wel zo’n fijn idee!

Wat verzorgen wij voor jou?

* Vervoer naar Humantay Lake en terug

Wat is exclusief deze Tour?

* Persoonlijke bestedingen
* Fooien
* Ontbijt, lunch en diner

2. Humantay Lake bezoeken met privé gids

Prijs: 109,- euro p.p. (bij 2 personen)

Je kan er ook voor kiezen om mét gids op pad te gaan. Ook dan vertrek je na de drukte rond 7 uur in de ochtend. De gids kan je dan tijdens de hike meer vertellen over de flora en fauna in het gebied en over de vulkanen die je onderweg ziet. Daarnaast kan hij je helpen als het even zwaar wordt onderweg (gidsen hebben altijd extra zuurstof mee) en wat morele support geven!

Wat verzorgen wij voor jou?

* Engelstalige gids
* Vervoer naar Humantay Lake en terug
* Lunch

Wat is exclusief deze Tour?

* Persoonlijke bestedingen
* Fooien
* Ontbijt en diner

3. Humantay Lake bezoeken met internationale groep

Prijs: 40,- euro p.p.

Uiteraard kan je het ook gewoon gezellig vinden om met meerdere toeristen de klim naar het Humantay Lake te maken. Kies dan voor de Tour met internationale groep. Hierbij werken we samen met een lokale partner in Cusco. Hiermee ben je ook nog eens het goedkoopste uit. In dat geval vertrek je tussen 4.30 uur en 5.30 uur in de ochtend richting Mollapata waarna je de klim met gids en groep naar boven maakt.

Wat verzorgen wij voor jou?

* Engelstalige gids
* Vervoer naar Humantay Lake en terug
* Ontbijt en lunch

Wat is exclusief deze Tour?

* Persoonlijke bestedingen
* Fooien
* Diner

Programma Humantay Lake

Nadat je wordt opgehaald vertrek je richting Mollapata en vervolgens Soraypampa, waar de hike begint. Bij goed weer heb je vanaf hier zelfs meteen uitzicht op de twee grootste bergen in de omgeving: de Humantay (5900m) en de Salkantay (6125m).

In ongeveer 2 uur hike je naar boven naar het Humantay meer. Je klimt daarbij zo’n 400 meter omhoog naar dit meer dat op zo’n 4200 meter ligt. Als de meeste toeristen alweer opweg zijn naar beneden, kom jij aan om foto’s te maken van dit felblauwe Humantay lake met zijn omringende, besneeuwde bergtoppen! Hier kun je even genieten en bijkomen voordat je de tocht weer naar beneden voort zet. In ongeveer één uur hiken ben je weer terug bij het startpunt. We nemen je weer mee naar Cusco met het taxivervoer.

Salkantay Trail programma: beklimming naar Humantay meer
Het Humantay Lake ligt er als een spiegeltje bij