Machu Picchu Travel

Huayna Picchu

Prijs: 80,- euro p.p. (i.c.m Inca Trail 2 of 4 dagen)
30,- euro p.p. (i.c.m. overige Trails of Tours)

Huayna Picchu is de niet te missen berg die op alle foto’s van Machu Picchu boven de Inca stad uit toornt. Huayna Picchu – dat in Quechua jonge berg betekent – is zo’n 2700 meter hoog. Heb je na de Trail nog wat energie over en schrik je niet terug van het beklimmen van veel trappen? Voeg dan Huayna Picchu toe aan je Trail. Deze “jonge berg” kun je helemaal tot aan de top beklimmen en dat betekent dat je maar liefst 500 meter omhoog klimt vanaf de Inca stad Machu Picchu. Eenmaal de top bereikt heb je een adembenemend uitzicht over Machu Picchu.

Starttijden: tussen 7.00 – 8.00 uur en 10.00 – 11.00 uur
• Gemiddelde wandeltijd: ongeveer 1 uur klimmen en 45 minuten dalen
Aantal meters klimmen: 500 meter
Aantal beschikbare tickets per dag: per starttijd 200

Huayna Picchu beklimmen na jouw Trail

Het beklimmen van Huayna Picchu is te combineren met elke Trail of Tour richting Machu Picchu. Er zit alleen een prijsverschil in de aanschaf van het ticket, afhankelijk van de Trail die je loopt. Waarom? Tickets voor Huayna Picchu zijn alleen te koop i.c.m. een entreeticket voor Machu Picchu. Omdat bij de aanschaf van Inca Trail tickets het toegangsticket voor Machu Picchu inbegrepen is, moet je dit toegangsticket dus nog een keer kopen als je Huayna Picchu wilt beklimmen. Voor de andere Trails, zoals de Lares Trail en de Salkantay Trail, geldt dat de kosten voor de entree naar Machu Picchu niet inbegrepen zijn bij de entreetickets voor de Trail en daarom kun je dus vanaf het moment van boeken voor een kleine meerprijs van 20,- euro de beklimming van Huayna Picchu bijboeken. We noemen het Peruaanse logica 😉

Starttijden beklimming Huayna Picchu

Huayna Picchu is alleen in de ochtend te beklimmen. Je hebt de mogelijkheid om tussen 7.00 – 8.00 uur te starten of tussen 10.00 – 11.00 uur. Voor beide starttijden zijn in totaal 200 tickets beschikbaar per dag. Omdat het beklimmen van Huayna Picchu net als de Inca Trail populair is, adviseren we je direct bij het boeken van je Trail aan te geven dat je Huayna Picchu wilt beklimmen. Als je Huayna Picchu beklimt krijg je sowieso 1 uur extra toegang tot Machu Picchu (in totaal dus 5 uur), waardoor je ook nog genoeg tijd hebt voor de rondleiding met jouw gids in Machu Picchu (2,5 uur). 

Lees meer over de beklimming van Huayna Picchu in onze blog: Huayna Picchu beklimmen

Machu Picchu Mountain als alternatief

Als de tickets voor Huayna Picchu onverhoopt uitverkocht zijn, heb je nóg een alternatief om Machu Picchu vanaf grote hoogte te kunnen bekijken: Machu Picchu Mountain. Het beklimmen van deze berg is voor de echte sportievelingen, want hij is met zijn ruim 3000 meter nog net wat hoger en dus pittiger dan Huayna Picchu. Prijzen voor het beklimmen van deze reus zijn hetzelfde als die van Huayna Picchu.

• Starttijden: tussen 7.00 – 8.00 uur en 9.00 – 10.00 uur
• Gemiddelde wandeltijd: ongeveer 1,5 uur klimmen en 1 uur dalen
• Aantal meters klimmen: 800 meter
• Aantal beschikbare tickets per dag: per starttijd 200

Reserveer een ticket voor Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain

Huayna Picchu als hoogtepunt van Machu Picchu
Onze zoon op de top van Huayna Picchu
Huayna Picchu
De laatste trappen naar Machu Picchu

Inca Trail 4 dagen

Combineer Huayna Picchu met de vierdaagse Inka klassieker! Bekijk hier ons programma voor de vierdaagse Inca Trail.

Inca Trail 4 dagen

Inca Trail 2 dagen

Inca Trail 2 dagen

Combineer Huayna Picchu met de korte versie van de Inca Trail als je iets minder tijd hebt en toch de hoogtepunten van de Inca Trail niet wilt missen!

Inca Trail 2 dagen

Machu Picchu & Heilige Vallei

Combineer een bezoek aan de Heilige Vallei met een bezoek aan Machu Picchu en mis niks van al het moois dat de Inca’s hun Heilige Vallei nalieten.

Tour Machu Picchu & Heilige Vallei