Combi: Lares Trail & Inca Trail

Prijs: 625,- euro p.p.

Vind je 1 dag hiken te kort? Maar wil je wel via de zonnepoort aankomen bij Machu Picchu?
Dan hebben we dé Trail voor jou! We hebben namelijk het beste van de Lares Trail en de Inca Trail 2 dagen voor je gecombineerd in een compleet 4-daags programma.

• Duur: 4 dagen
• Totale afstand: 36 kilometer
• Gemiddelde wandeltijd per dag: 7 uur, intensiteit gemiddeld
• Hoogste bergtop die je passeert: 4500 meters

Deze Trail verzorgen we helemaal zelf met eigen gidsen, eigen koks en materiaal. De eerste twee dagen van de Trail zijn in het hooggebergte, maar je maakt relatief minder ‘klimkilometers’ dan bij de klassieke 4-daagse Inca Trail. Bovendien reizen er paarden met de groep mee, die ondersteuning kunnen bieden als dat nodig is. Met de combinatietrail ben je verzekerd van een rustige route, zonder al te veel toeristen, maar met een prachtig inkijkje in het leven van de Andes. En: de magische ‘zonnepoort’ en toegang tot Machu Picchu zijn dus ook inbegrepen in deze Tour.

Dag 1: In contact met de lokale bevolking

De Lares Trail is bij uitstek de Trail die je in contact brengt met de lokale bevolking van de Andes. De Trail is daarnaast een stuk minder zwaar dan de klassieke Inca Trail, maar doet qua schoonheid van de natuur niet onder van de Inca Trail. Omdat de Lares Trail minder ontdekt en dus bekend is, heb je bovendien tijdens het lopen van deze Trail het gevoel één te zijn met de overweldigende natuur en het Andes gebergte.

Dag 2: De tijd heeft stil gestaan in de Andes

De Lares Trail neemt je mee langs schilderachtige Inca dorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. Je ziet de lokale bevolking het land nog bewerken met een os en een ploeg en wonen in huisjes die omringd worden door alpaca’s en lama’s die worden gehouden voor het vlees en de wol.

En waar de bewoners uit Cusco vaak machinaal geweven Inca kledij dragen voor de toeristische kiekjes, zie je de bewoners van de Andes nog steeds de eigen handgeweven kleurrijke Inca kleding dragen die ze zelf geverfd en geweven hebben. Na twee dagen hiken in de bergen van de Andes nemen we je mee in een busje richting Ollantaytambo, Je overnacht daar in een hotel, waar je nog even verder kunt genieten van de typische Inca sfeer.

Dag 3: Inca ruïnes leiden naar de zonnepoort

In Ollantaytambo neem je 's ochtends vroeg de trein naar het startpunt van jouw Inca Trail op 104 kilometer vanaf Cusco. De tocht duurt in totaal 6 uur en leid je langs meerdere archeologische Inca complexen zoals Chachabamba, Wiñaywayna met haar enorme landbouw terrassen en Choquesuysuy.

Gedurende de 12 kilometer die je de eerste dag in totaal aflegt, heb je steeds mooie uitzichten over de heilige rivier, de Urubamba. Als je bij de zonnepoort “Intipunku” aankomt, is de eindbestemming bereikt en zie je voor het eerst Machu Picchu liggen vanaf een adembenemend uitzichtpunt! Vervolgens ga je met de bus naar beneden, naar het dorpje Aguas Calientes waar je overnacht.

Dag 4 Bezoek aan Machu Picchu

Als de zon ‘s ochtends vroeg op komt, vertrek je met de bus naar boven naar de ingang van Machu Picchu. Je gids laat je in 2,5 uur alle belangrijke ruïnes van de Inca citadel Machu Picchu zien. Je krijgt daarna ook zelf de tijd om rond te lopen, foto’s te maken en nieuwe plekken te ontdekken zoals de Inca Brug en de Tempel van de Maan.

Een alternatief is het beklimmen van Huayna Picchu wat jonge berg betekent. Dat is de groene berg die over Machu Picchu uitkijkt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad en zijn omringende bergen en valleien. Het beklimmen van deze berg duurt ongeveer 45 minuten, maar is niet standaard inbegrepen. Aan het einde van de middag daal je per bus weer af naar Aguas Calientes waar je als alternatief ook naar de thermale baden kunt gaan om vervolgens terug te reizen per trein naar Cusco.

Wat verzorgen wij voor jou?

* Briefing 1-2 dagen voorafgaande aan de Trail
* Vervoer naar het startpunt in Lares
* Toegangstickets voor de Lares Trail, Inca Trail 2 dagen en Machu Picchu
* Engelstalige gids gedurende 4 dagen inclusief rondleiding in Machu Picchu
* Maaltijden: 3x ontbijt (dag 2, 3 en 4), 3x lunch (dag 1, 2 en 3), en 2x avondmaaltijd (dag 1 en 2)
* Paarden en ezels die de tenten vervoeren tijdens de Lares Trail
* Gekookt, schoon water bij elke maaltijd waar geen mogelijkheid is om water te kopen
* Campingspullen: tweepersoons tenten, slaapmatjes, tent waar diner wordt geserveerd met stoelen en een tafel voor de Lares Trail
* Ezels die maximaal 5 kilo van jouw eigen spullen kunnen dragen voor de Lares Trail
* Lokaal vervoer van Pata Cancha (eindpunt Lares Trail) naar Ollantaytambo
* Treinticket van Ollantaytambo naar Aguas Calientes (dorpje aan de voet van Machu Picchu)
* Overnachting in Ollantaytambo en Aguas Calientes inclusief kleine avondmaaltijd en ontbijt
* 2x busvervoer van Aguas Calientes naar Machu Picchu**
* Vervoer van Aguas Calientes terug naar Cusco

**Busvervoer: 
In totaal zitten in deze boeking 2 tickets voor de bus inbegrepen, waarbij je zelf mag kiezen wanneer je die inzet:
- aan het einde van dag 1 (bus naar beneden, van Machu Picchu naar Aguas Calientes)
- aan het begin van dag 2 (bus naar boven naar Machu Picchu)
- aan het einde van dag 2 (bus naar beneden terug van Machu Picchu naar Aguas Calientes)

Wil je liever 3x de bus nemen? Dat kan: je kunt een extra kaartje kopen voor 12 dollar (enkele reis) bij de busstations waar de bussen vertrekken. 

Wat is exclusief deze Trail?

* Ontbijt (dag 1), diner (dag 3 en 4) en lunch (dag 4)
* Slaapzakken (zijn tegen vergoeding wel te huur bij ons)
* Toegang tot de thermale baden in Aguas Calientes
* Persoonlijke bestedingen
* Fooien

Reserveer jouw combinatie Trail

Lares Trail met sneeuw
Lares Trail
Inca Trail 2 dagen

Inca Trail 2 dagen

Heb je niet veel tijd en wil je toch de hoogtepunten van de vierdaagse Inca Trail niet missen? Kies dan voor de tweedaagse Inca Trail!

Inca Trail 2 dagen

Lares Trail

Lares Trail

Liever de uitgebreide Lares Trail lopen? Kom dan 4 dagen in contact met de lokale bevolking tijdens de Lares Trail!

Salkantay Trail

Laat je verrassen door de sterk wisselende natuur opweg naar de Heilige gletsjer tijdens de Salkantay Trail!