RAINBOW MOUNTAIN TRAIL

Prijs: 60,- euro p.p.

Deze dagtocht vanuit Cusco naar Rainbow Mountain is een unieke ervaring. Je wandelt tijdens deze tocht door een bijzonder berglandschap met door de natuur gevormde kleuren. Hoogtepunt: de 7-kleurige berg ofwel "Rainbow Mountain". Via een bergpad stijg je tot een bergtop hoger dan 5.000 meter. Bereid je dus voor op een flinke klim en fysieke uitdaging, maar je wordt dan ook beloond met een extreem mooi landschap en schitterende vergezichten op de Andes. Deze Rainbow Mountain Tour wordt pas sinds kort georganiseerd en is daardoor nog niet ontdekt door de grote massa. De bezoekers die je voorgingen bestempelen de tocht vaak als een van de mooiste tochten in Peru! 

Duur: 1 dag
Totale afstand: +/- 12 kilometer (6 km naar boven en 6 km naar beneden)
Gemiddelde wandeltijd: +/- 4 uur omhoog en 2,5 uur naar beneden
Hoogste bergtop die je passeert: 5035 meters

Programma Rainbow Mountain

Rond 4.00 uur ’s nachts halen we je op bij jouw hotel in Cusco en vertrekken we richting het berggebied van Ausangate. De reis duurt ongeveer 2,5 uur en je passeert daarbij de kleine bergdorpjes Pitumarca en Checacupe. In het bergdorpje Quechuyno staat een Peruaans ontbijt voor je klaar en bereiden we ons voor op de klim. Dan is het nog 20 minuten rijden tot aan het startpunt van de tocht.

Bij het startpunt aangekomen controleren we nog één keer of je alles bij je hebt dat onderweg onmisbaar is: zonnebrandcrème, regenponcho, voldoende water en eventueel walking sticks. Dan ga je van start en kun je direct genieten van mooie vergezichten, kronkelende beekjes, groene velden en loslopende alpaca’s en lama’s.

Te voet of te paard naar Rainbow Mountain?

Na ongeveer een uur lopen ontmoet je enkele bewoners van dit gebied die aanbieden om met paard of ezel verder naar boven te gaan. De kosten zijn rond de 70 soles (20 euro) en kun je ter plaatse betalen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om verder te wandelen. Krijg je toch vermoeide benen? Dan kun je ook later op de route nog een paard huren.

We gaan verder richting de ingang van het natuurgebied waar de tickets gecontroleerd worden. Dan is het nog 3 uur lopen voor je aankomt bij de top van de Trail, ofwel Rainbow Mountain. Hier heb je de tijd om te genieten van het uitzicht, uit te rusten en uiteraard foto’s te maken van dit bijzondere natuurverschijnsel. Het is in één oogopslag duidelijk waar deze berg de naam Rainbow Mountain of in het Spaans “Montaña de los 7 colores” aan te danken heeft.

In ongeveer 2,5 uur daal je weer af naar beneden naar het startpunt van de Trail. Daar stap je de bus weer in richting Cusco. Onderweg stop je nog één keer om even bij te tanken en te lunchen. Rond 17 uur ben je weer terug in Cusco waar je weer bij jouw hotel wordt afgezet.

Wat verzorgen wij voor jou?

  • Vervoer van en naar de Rainbow Mountain vanuit jouw hotel in Cusco
  • Onbijt en lunch
  • Engelstalige gids
  • Toegangstickets tot de Rainbow Mountain Trail

Wat is exclusief deze Trail?

  • Diner
  • Fooien
  • Huur van ezels en/of paarden
  • Persoonlijke bestedingen

Reserveer jouw Rainbow Mountain Trail

Rainbow Mountain Peru
Onderweg naar rainbow Mountain
Het Ausangate gebergte
Lama @ Machu Picchu

Inca Trail 2 dagen

Heb je niet veel tijd en wil je toch de hoogtepunten van de vierdaagse Inca Trail niet missen? Kies dan voor de tweedaagse Inca Trail!

Inca Trail 2 dagen

Salkantay Trail

Salkantay Trail 5 dagen

Laat je verrassen door de sterk wisselende natuur opweg naar de Heilige gletsjer tijdens de Salkantay Trail!

Machu Picchu

Machu Picchu & Heilige Vallei

Combineer een bezoek aan de Heilige Vallei met een bezoek aan Machu Picchu en mis niks van al het moois dat de Inca's hun Heilige Vallei nalieten.