Machu Picchu Travel

Welke Inca Trail kies jij?

Lang gedacht dat er maar 1 Inca Trail is? We kunnen je geruststellen: je bent niet de enige! Maar er leiden gelukkig veel meer wegen naar Machu Picchu. En die wegen zijn allemaal oude Inca paden die je kunt bewandelen met elk hun eigen charme. Maar wat is dan het verschil? En is er wel een mooi alternatief beschikbaar als je net naast de felbegeerde Inca Trail grijpt? Jorge helpt je met een handig overzicht om alle Trails met elkaar te kunnen vergelijken.

Gezellige drukte tijdens de Inca Trail

Wanneer wordt gesproken over de Inca Trail, wordt meestal de vierdaagse tocht bedoeld. Deze tocht leid je in 4 dagen over de meest bekende route die de Inca’s aflegden naar Machu Picchu. Kenmerkend voor de route is het feit dat deze Trail via "de Zonnepoort" rechtstreeks eindigt in Machu Picchu. De zonnepoort?? De Inca’s noemden hun entree naar Machu Picchu de Zonnepoort, omdat je vanaf daar een meestal zonovergoten vallei instapt en een adembenemend uitzicht hebt op Machu Picchu. Dit maakt deze vierdaagse klassieker populair, maar daardoor ook druk. In stilte genieten van de rust is er dus vaak niet bij. Aan de andere kant zijn de gezellige, drukke overnachtingen vaak wel memorabel.

Opweg_naar_Machu_Picchu

Opweg naar Machu Picchu

Is een bivak in de Andes je iets te koud of te zwaar, maar wil je wel met je Trail eindigen in Machu Picchu? Dan is de tweedaagse Inca Trail geschikt voor jou! Bij deze Trail overnacht je in het dorp Aguas Calientes, dat aan de voet ligt van Machu Picchu. Je verblijft in een knus hotel en je hebt dus gegarandeerd een lekkere warme slaapplek. Daarnaast loop je het laatste stuk van de vierdaagse Inca Trail, waardoor je het hoogtepunt niet hoeft te missen: aankomst via de Zonnepoort.

Alternatieve Inca Trails

Het boeken van een Inca Trail kun je het beste een half jaar van tevoren doen, wil je niet misgrijpen. Zeker als je in de drukke maanden juni, juli en augustus gaat. Veel mensen die Machu Picchu willen bezoeken weten dit niet en komen er te laat achter dat een Inca Trail zo ver van tevoren gereserveerd moet worden.
Gelukkig zijn er alternatieve Inca Trails beschikbaar! En wist je dat al deze alternatieve routes ook weer elk hun eigen charme hebben? Ben je namelijk een natuurliefhebber? Dan kun je het beste kiezen voor de vierdaagse Salkantay Trail. Als je meer over de Peruaanse Andes cultuur te weten wilt komen en graag in contact komt met de lokale bevolking, is de Lares Trail dé tocht voor jou. En ben je een echte sportieveling die wel een klimmetje kan trotseren? Dan is de Trail naar de imposante Inca stad Choquequirao de meest geschikte Trail.
Het voordeel van deze alternatieve Trails is dat ze een stuk rustiger zijn om te bewandelen waardoor je echt één bent met de ongerepte natuur van de Andes. Daarnaast zijn er vaak nog volop mogelijkheden om deze Trails te boeken als je net hebt besloten af te reizen naar Peru en Machu Picchu.

Kies de Inca Trail die bij jou past!

Maar dan: keuzestress! Welke Trail past het best bij jou?
Om je te helpen de Trail te kiezen die bij je past heeft Jorge een handig overzicht gemaakt! In dit overzicht vind je de meest typerende kenmerken per Trail. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website waar je de dag tot dag programma’s vindt van alle Inca- en alternatieve Trails. En ben je eruit? Wacht dan niet langer met boeken en neem contact met ons op zodat we je kunnen helpen de tickets voor de Trail van jouw keuze te bemachtigen!

  Inca Trail - 4 dgn Inca Trail 2 dgn Lares Trail Salkantay Trail Choquequirao Trail
Moeilijkheid *** * ** *** ****
Totale afstand +/- 42 km  +/- 16 km +/- 35 km +/- 75 km +/- 64 km
Aantal dagen 4 2 4 5 4
Hoogste top 4200 meter  2720 meter 4500 meter 4600 meter 3043 meter
Aankomst in Machu Picchu Ja Ja Nee Nee Nee
Inclusief bezoek aan Machu Picchu Ja Ja Ja Ja Nee, bezoek van Choquequirao
Kenmerkend Klassieke, beroemde tocht met veel Inca ruïnes op de weg naar Machu Picchu Zonder bivak in de Andes en aankomst via Zonnepoort in Machu Picchu Kennismaking met de Andes cultuur en contact met de lokale bevolking Diversiteit aan natuur Pittige klimtocht en bezoek van de minder ontdekte Inca stad Choquequirao
* = licht          
**** = pittig          

Informatie aanvragen

Inca Trail lopen

Aanbod Inca Trails

Durf jij de Andes te trotseren en ga je de uitdaging aan? Bekijk ons diverse aanbod van uitdagende en memorabele Inca Trails hier.

 Bekijk ons aanbod

Plaza de Armas Cusco

Dagexcursies Cusco

De Inca Trail combineren met een mooie excursie door de Heilige Vallei of Cusco? Boek er een dagexcursie bij!

Dagexcursies Cusco