Machu Picchu Travel

Inca Trail boeken: ben jij er bij?

De Inca Trail boeken is een hele klus! Maar afgelopen maandag 11 januari was het zover: de jacht op de felbegeerde Inca Trail tickets voor 2016 ging van start! Voor het officiële verkooppunt in Cusco (INC) werden al vroeg lange rijen gesignaleerd. En ook de officiële Peruaanse Website www.machupicchu.gob.pe waar tickets gekocht kunnen worden, daalde qua snelheid onder Peruaans acceptabel niveau, wat betekent dat deze echt zeer traag was.

Jorge en zijn broer als gids aan het werk tijdens de klassieke Inca Trail

Jorge en zijn broer als gids aan het werk tijdens de klassieke Inca Trail

Maximaal 500 Inca Trail wandelaars per dag

Maar waarom zijn er elk jaar slechts een beperkt aantal Inca Trail tickets te krijgen?
De Inca Trail paden zijn oud en bestaan veelal uit grote stenen en keien die je al klimmend naar Machu Picchu leiden. Om deze paden zoveel mogelijk in tact te kunnen houden, maar ook de adembenemende natuur er omheen te kunnen beschermen, heeft de Peruaanse overheid een maximum van 500 wandelaars per dag ingesteld. Let op: dat is inclusief de gidsen en de porters die jouw spullen dragen. Per saldo blijven er dan slechts 150 tot 200 tickets per dag over voor de toeristen.
De Inca Trail is in februari een maand lang gesloten om groot onderhoud te plegen. Zie het als een soort goede APK beurt. Als je dit alles afzet tegen het toenemend aantal toeristen dat jaarlijks naar Cusco en Machu Picchu afreist, begrijp je waarom het zo moeilijk is om de Inca Trail te kunnen boeken.

Alleen gecertificeerde bedrijven kunnen de Inca Trail boeken

Kan jij als Nederlandse reiziger zelf rechtstreeks de Inca Trail boeken op de officiële verkoopsite? Of zou je bij wijze van spreken zelf in de rij kunnen gaan staan in Cusco, mocht je toevallig in de buurt zijn?
Nee helaas! Om Inca Trail tickets te mogen kopen moet je een in Cusco gevestigd en gecertificeerde reisaanbieder zijn. Elk jaar word je als reisaanbieder door de overheid opnieuw getoetst of je aan bepaalde eisen voldoet om de Inca Trail op te mogen nemen in je reisaanbod. Krijg jij als bedrijf het keurmerk om Inca Trail reizen te mogen verkopen, dan mag je vanaf de startdatum van de verkoop proberen de tickets te bemachtigen. Het lastige van dit hele spel is dat je als bedrijf alleen tickets kunt kopen op naam van de reiziger. Het is dus niet mogelijk om een grote voorraad in te kopen en deze op een later moment door te verkopen en op naam te zetten. Daarom geldt:  “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” en “op = echt op”. De meeste Nederlandse reisaanbieders werken daarom samen met een Peruaanse reisaanbieder die voor hen de tickets boekt.

Boek je Inca Trail een half jaar van tevoren

Voor jou als reiziger betekent dit dat je er snel bij moet zijn om via een reisbureau je voorkeursdatum voor een Inca Trail vast te laten leggen. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans is dat er nog tickets beschikbaar zijn. Dit geldt met name voor de drukke maanden juli, augustus en september.
Weet jij nu dus al dat je aankomende zomer naar Peru afreist en wil je een Inca Trail lopen? Wacht dan niet langer met je Inca Trail boeken! We raden je aan om in ieder geval minimaal een half jaar van tevoren te boeken als je in juli, augustus of september naar Cusco afreist.

Vele wegen leiden naar Machu Picchu

Is de Inca Trail uitverkocht op jouw voorkeursdatum? Wees dan flexibel met je planning en kijk of je nog op een andere datum kunt gaan. Lukt ook dat niet, wees dan niet getreurd! Wat velen niet weten is dat er naast de klassieke vierdaagse Inca Trail en de verkorte tweedaagse Inca Trail genoeg alternatieve Trails te bewandelen zijn die minstens net zo mooi zijn! Want de klassieke Inca Trail is niet de enige weg die de Inca’s bewandelden. Choquequirao, Salkantay en Lares leiden je ook over de beroemde Peruaanse Inca paden, maar zijn wat minder bekend. Dat laatste kan ook zijn voordelen hebben: je wandelt zonder al te veel medereizigers om je heen, waardoor je nog meer kunt genieten van de rust en de beschermde natuurgebieden. En hoewel deze alternatieve Inca Trails niet rechtstreeks eindigen in Machu Picchu, is het bezoek aan deze beroemde Inca stad altijd bij jouw tocht bij te boeken. Je hoeft Machu Picchu dus nooit te missen!

Inca Trail lopen

Aanbod Inca Trails

Durf jij de Andes te trotseren en ga je de uitdaging aan? Bekijk ons diverse aanbod van uitdagende en memorabele Inca Trails hier.

Bekijk ons aanbod

Plaza de Armas Cusco

Dagexcursies Cusco

De Inca Trail combineren met een mooie excursie door de Heilige Vallei of Cusco? Boek er een dagexcursie bij!

Dagexcursies Cusco