Machu Picchu Travel

Inca Trail schoenen

Even voorstellen: Ik ben Fleur, 32 jaar en woon in Nijmegen. Jessie is mijn zus en Jorge mijn zwager en in oktober loop ik de klassieke 4-daagse Inca Trail naar Peru’s populairste bezienswaardigheid Machu Picchu. Uiteraard heb ik geboekt bij Machu Picchu Travel. De komende tijd schrijf ik een blog over mijn voorbereidingen op de Trail en mijn ervaringen tijdens de tocht.

Gezocht: goede Inca Trail schoenen!

De Inca Trail is geboekt, aanbetaald en bevestigd. Dat betekent dat de voorbereidingen kunnen beginnen! Ik begin maar eens met de aanschaf van een goed paar Inca Trail schoenen, want ik had al begrepen dat ik het op mijn sneakers niet ga redden. Maar wat voor schoenen heb ik nodig? Aangezien Google me niet echt verder brengt besluit ik wat ‘deskundigen’ om advies te vragen.

De eerste deskundige is een verkoopster van Outdoor & Travel specialist Kathmandu. Zij komt meteen met een paar goede tips: hoge of lage schoenen, dat maakt niet uit. Hoge schoenen geven wat meer stevigheid aan je enkels, maar zijn wel wat warmer dan de lage schoenen. Klinkt logisch. Verder adviseert ze me wandelschoenen uit de categorie A/B. Op de website van Bever staan deze categorieën ook uitgelegd. Duidelijk. Na deze tips adviseert de dame mij een paar stevige wandelschoenen van het merk Lowa.

Dat wandelschoenen verre van charmant zijn daar had ik me al bij neergelegd. Toevallig had ik die dag ook nog een jurkje aan met blote benen, misschien niet de beste outfit als je wandelschoenen gaat kopen. Maar goed, de paarse kleur van deze schoen maken ze toch nog enigszins “fashionable” vind ik. Helaas is dit paar niet in mijn maat op voorraad, dus door naar Bever Sport.

Inca Trail schoenen

Inca Trail schoenen om op te rennen

De jongen die bij Bever werkt kwam met een hele soepele schoen van Salomon. Die zit meteen lekker. Hij heeft ook de schoenen van Lowa die ik bij Kathmandu aan heb gehad, maar volgens hem zijn deze te zwaar. De Inca Trail bestaat voornamelijk uit trappen met hoge treden, dus 1 kilo schoenen aan je voeten is dan niet fijn, aldus deze verkoper. Toch heb ik mijn twijfels bij deze lichte schoen, want op foto’s zie ik mensen toch meestal met een stevigere wandelschoen lopen. Wat blijkt? Deze jongen dacht dat ik een Trail ga “rennen”! Dat lijkt me niet zo’n goed plan, dus heb ik hem maar even uitgelegd wat de Inca Trail eigenlijk is (hij dacht een Trail run).

De eerste deskundige van Kathmandu had gelijk. De paarse Lowa schoenen zijn het geworden! Gelukkig, ik kan dus “fashionable” gaan trainen! In oktober vertel ik je of het een goede keuze is geweest, maar ik heb alle vertrouwen in mijn nieuwe stappers.

Inca Trail schoenen

Samenvattend alle tips op een rijtje:

  • Koop je schoenen ver van tevoren, zodat je genoeg tijd hebt om ze in te lopen (ik heb nog 3 maanden, dat moet genoeg zijn)
  • Ga voor wandelschoenen type A/B
  • Koop schoenen die meteen lekker zitten. Comfort is belangrijk!
  • Hoge schoenen geven je enkels extra steun, maar zijn wel wat warmer dan de lage schoenen. Je kunt de Inca Trail op beide schoenen lopen, dus net wat je fijn vindt!
  • Zorg voor schoenen met een goed profiel, de paden tijdens de Inca Trail kunnen door de regen soms glad worden.
Voorbereiding Inca Trail

Voorbereiding op de Inca Trail

Benieuwd hoe jij je het beste voorbereidt op de Inca Trail? Lees hier hoe jij je optimaal klaar stoomt.

Voorbereiding Inca Trail

Inca Trail lopen

Aanbod Inca Trails

Durf jij de Andes te trotseren en ga je de uitdaging aan? Bekijk ons diverse aanbod van uitdagende en memorabele Inca Trails hier.

 Bekijk ons aanbod

Plaza de Armas Cusco

Dagexcursies Cusco

De Inca Trail combineren met een mooie excursie door de Heilige Vallei of Cusco? Boek er een dagexcursie bij!

Dagexcursies Cusco