Machu Picchu Travel

Programma Combi Lares & Inca Trail 2 dagen

Dag 1: In contact met de lokale bevolking

Je vertrekt rond 5 uur ‘s ochtends met een busje richting Huacawasi. Onderweg zie je de Heilige Vallei en bezoek je de lokale markt in Calca. Daarna zet je de reis voort naar Huacawasi waar een kleine commune leeft die nog aan de Inca’s doet denken. Vanaf daar start je met de Lares Trail en ga je direct opweg naar de hoogste top van deze Trail, namelijk 4500 meter. Tijdens de hele route naar boven heb je de kans om alpaca’s en lama’s te zien die worden gehouden door de bevolking die daar woont. Na de top te hebben bereikt daal je af langs mooie meren. Aan één van deze meren wordt de lunch geserveerd. Na de lunch is het nog 2 uur lopen naar je overnachtingsplek Mantanay. Hier staat je tent al klaar om te rusten en later op de avond je diner te eten. 

Dag 2: Prachtige Andes natuur

Vroeg in de ochtend sta je op uit je tentje en staat je ontbijtje klaar. Je daalt in zo’n 3 uur af richting je lunchplek waarbij je een beschermd natuurgebied passeert waar je bijzondere bomen van de Andes vindt. Jouw gids kan je er alles over vertellen! Na de lunch is het nog 1 uur dalen naar een bushalte. De bus brengt je in de middag naar Ollantaytambo. Als je nog energie over hebt kun je het gezellige en Inca dorp nog even verkennen. Dit dorp is één van de mooiste dorpen van de Heilige Vallei en vanuit het plein kun je ook goed de Inca ruïnes zien. Je gids brengt je naar je hotel voor de overnachting.  

Dag 3: Inca ruïnes leiden naar de zonnepoort

In Ollantaytambo neem je ‘s ochtends vroeg de trein naar het startpunt van jouw Inca Trail op 104 kilometer vanaf Cusco. De tocht duurt in totaal 6 uur en leid je langs meerdere archeologische Inca complexen zoals Chachabamba, Wiñaywayna met haar enorme landbouw terrassen en Choquesuysuy.

Gedurende de 12 kilometer die je de eerste dag in totaal aflegt, heb je steeds mooie uitzichten over de heilige rivier, de Urubamba. Als je bij de zonnepoort “Intipunku” aankomt, is de eindbestemming bereikt en zie je voor het eerst Machu Picchu liggen vanaf een adembenemend uitzichtpunt! Vervolgens ga je met de bus naar beneden, naar het dorpje Aguas Calientes waar je overnacht.

Dag 4 Bezoek aan Machu Picchu

Als de zon ‘s ochtends vroeg op komt, vertrek je met de bus naar boven naar de ingang van Machu Picchu. Je gids laat je in 2,5 uur alle belangrijke ruïnes van de Inca citadel Machu Picchu zien. Je krijgt daarna ook zelf de tijd om rond te lopen, foto’s te maken en nieuwe plekken te ontdekken zoals de Inca Brug en de Tempel van de Maan.

Een alternatief is het beklimmen van Huayna Picchu wat jonge berg betekent. Dat is de groene berg die over Machu Picchu uitkijkt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad en zijn omringende bergen en valleien. Het beklimmen van deze berg duurt ongeveer 45 minuten, maar is niet standaard inbegrepen. Aan het einde van de middag daal je per bus weer af naar Aguas Calientes waar je als alternatief ook naar de thermale baden kunt gaan om vervolgens terug te reizen per trein naar Cusco.