MACHU PICCHU BEZOEKEN

Natuurlijk kun je ook alle Trails naast je neerleggen en zonder “omwegen” naar de Inca stad Machu Picchu gaan. Je vertrekt dan per bus en trein vanuit Cusco naar Aguas Calientes. Vanuit Aguas Calientes rijden er de hele dag door bussen naar boven die je afzetten bij de ingang van Machu Picchu. Vanaf daar kun je zelf lekker de Inca stad betreden en op ontdekking gaan met je gids!

Machu Picchu in de ochtend of de middag

Vanaf 1 juli 2017 hebben de Peruaanse autoriteten het bezoek aan Machu Picchu in 2 dagdelen verdeeld:

 • vanaf 6.00 uur tot 12.00 uur in de ochtend
 • vanaf 12.00 uur tot 17.30 uur in de middag

Daarom bieden we je 2 programma’s aan waarmee we kunnen garanderen dat je optimaal kunt genieten van Machu Picchu, jouw rondleiding en ook nog tijd over houdt om zelf op ontdekking te gaan. Zowel in de ochtend als in de middag!

Machu Picchu Tour van 6.00 – 12.00 uur

Prijs: 355,- euro p.p.

Dit programma bestaat uit een 2 daagse Tour die start in Cusco bij jouw hotel. We halen je aan het begin van de middag op, om per bus en trein naar Aguas Calientes af te reizen. Na ongeveer 4 uur reizen kom je aan in Aguas Calientes en kun je inchecken bij jouw hotel. Je hebt de avond vrij te besteden om het toeristische dorpje aan de voet van Machu Picchu te verkennen. Maar maak het niet te laat, want de volgende ochtend vertrek je vroeg per bus (rond 5.00 uur) met de gids naar boven. De liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid te voet (ongeveer 1 uur hiken) naar boven gaan.

Vervolgens start je met de tour door Machu Picchu waarbij een Engelstalige gids je tijdens de 2,5 uur durende rondleiding alles over deze oude Inca stad vertelt. Je gids zal je leiden langs de mooiste Inca complexen en de mooiste foto-waardige plaatsen. Hij zal je daarnaast zoveel mogelijk vertellen over de historie die achter deze mysterieuze Inca stad schuil gaat. De Tour zal tussen 9.00 – 10.00 uur afgelopen zijn waarna je nog tot 12 uur hebt om zelf Machu Picchu te verkennen en zelf op ontdekking te gaan naar de maantempel of de beschut liggende Inca Brug.

Rond 12 uur ga je met de bus weer naar beneden waarna je in één van de gezellige restaurantjes kunt lunchen. Rond 15 uur neem je de trein weer terug naar Cusco, zodat je aan het begin van de avond weer terug bent in jouw hotel.    

Wat verzorgen wij voor jou?

 • Vervoer van en naar Machu Picchu vanuit jouw hotel in Cusco
 • Machu Picchu entreetickets
 • 2,5 uur durende rondleiding door Engelstalige gids
 • Overnachting in Aguas Calientes incl. ontbijt

Wat is exclusief deze Tour?

 • Ontbijt, lunch en diner anders dan vermeld
 • Persoonlijke bestedingen
 • Fooien
 • Toegang tot de thermale baden van Aguas Calientes
 • Beklimming van Huayna Picchu

Huayna Picchu beklimmen

Prijs: 15,- euro p.p.

Kies je voor het ochtendprogramma, dan kun je je Tour uitbreiden met het beklimmen van Huyana Picchu, zolang er nog tickets beschikbaar zijn. De vertaling van Huayna Picchu betekent “jonge berg” en deze reus is niet te missen: het is de grote puntachtige berg die je op alle overzichtsfoto’s van Machu Picchu terug kunt vinden. Er zijn 2 beschikbare tijden om Huayna Picchu te beklimmen:

 • Starten met de beklimming tussen 7.00 - 8.00 uur (klim duurt 1 uur) en verblijf tot 10 uur op deze “jonge berg”
 • Starten met de beklimming tussen 10.00 - 11.00 uur en verblijf tot 13.00 uur op deze berg voor de mooiste foto’s

Machu Picchu Tour van 12.00 – 17.30 uur

Prijs: 319,- euro p.p.

Als je kiest voor het middagprogramma dan kun je Machu Picchu vanuit Cusco in 1 dag bezoeken. We halen je vroeg in de ochtend (rond 7.00 uur) op om per bus en trein naar Aguas Calientes te gaan.
We zorgen dat je om 12.00 uur bij de entree staat van Machu Picchu, waarna de 2,5 uur durende rondleiding met jouw gids begint. Hij zorgt ervoor dat je na het verlaten van Machu Picchu alles over de Inca geschiedenis en het ontstaan van Machu Picchu weet. De rondleiding zal eindigen tussen 14.30 uur en 15.30 waarna je zelf nog tot 17:30 uur uur de tijd hebt om Machu Picchu te ontdekken.
Rond 19 uur neem je de trein weer terug richting Cusco, zodat je rond 23.00 uur weer terug bent in jouw hotel.

Wat verzorgen wij voor jou?

 • Vervoer van en naar Machu Picchu vanuit jouw hotel in Cusco
 • Machu Picchu entreetickets
 • 2,5 uur durende rondleiding door Engelstalige gids

Wat is exclusief deze Tour?

 • Ontbijt, lunch en diner
 • Persoonlijke bestedingen
 • Fooien
 • Toegang tot de thermale baden van Aguas Calientes
 • Beklimming Huayna Picchu

Reserveer Machu Picchu tickets

Machu Picchu tickets
Inca huizen bij Machu Picchu
Wandelen door Machu Picchu
Plaza de Armas Cusco

City Tour Cusco

Een bezoek aan Machu Picchu is heel goed te combineren met een stadstour door Cusco. Struin lekker te voet door Cusco en laat je verrassen!

City Tour Cusco

Tour Heilige Vallei

Machu Picchu & Heilige Vallei

Combineer een bezoek aan Machu Picchu met een bezoek aan de Heilige Vallei en laat je betoveren door al het moois dat de Inca's hun Vallei nalieten.

Tour Machu Picchu & Heilige Vallei

Lama @ Machu Picchu

Inca Trail 2 dagen

Heb je niet veel tijd en wil je toch de hoogtepunten van de vierdaagse Inca Trail niet missen? Kies dan voor de tweedaagse Inca Trail!

Inca Trail 2 dagen