Machu Picchu Travel

Recensies

Heb je zelf onlangs via ons een Inca Trail gelopen? Dan horen we graag hoe jij dit ervaren hebt! Hieronder zie je een aantal reacties van reizigers die jou voorgingen.

 1. Michael

  Begin november 2017 met een vriend de 4 daagse inca trail gelopen. Het was een zware maar zeer mooie trail met een mooie slotdag bij Machu Pichu.

  Jesse en Jorge hebben ons heel goed geholpen vanaf het begin en gaven op al onze vragen snel antwoord. Ze dachten met ons mee, niet alleen met alles rond de trail zelf, maar ook wat beste vliegdagen zouden zijn en of we lang genoeg aan de hoogte zouden wennen voor de start van de trail. Wij hadden de slaapzakken en stokken ter plekke gehuurd. Deze kregen we tijdens de briefing in Cuzco en dit was ook allemaal top geregeld. De reis naar het beginpunt ging wat minder soepel, omdat we lang moesten wachten op 1 andere reiziger uit de groep. Dit bleek door flinke miscommunicatie te komen tussen de gids en de reziger, maar uiteindelijk is dit goed gekomen.

  De 1e dag was even inkomen en redelijk zwaar, maar dit kwam ook vooral omdat het onze eerste echt hike ooit was. De 2e dag was veruit het zwaarst en dan vooral de klim naar 4200m hoogte. Deze dag hoef je niet als groep te lopen, maar spreek je op bepaalde punten af, hierdoor kan je op je eigen tempo naar de top, wat erg prettig is. De onwijs mooie uitzichten en plekken waar je komt (vooral op dag 3 en 4) zorgen ervoor dat je snel vergeet hoe zwaar het was en zorgen ervoor dat alles het helemaal waard was.

  De kampeerplekken zijn top en de tenten zijn prima met z’n 2en. Vooral het eten is echt onwijs goed. Erg knap van de chef om met zulke beperkte middelen zulke goede maaltijden te bereiden. De porters kregen van ons ook veel respect, aangezien zij met veel meer kilo’s elke dag ook de route lopen en zorgen dat de groep het zo goed mogelijk heeft. Het is dan ook zeker aan te raden om de fooien aan te houden die hier op de site staan aangegeven.

  Iedereen van machupicchutravel bedankt voor het snelle schakelen en alles regelen. Het was een top ervaring om nooit te vergeten!

 2. Charlotte

  Begin november heb ik de 4-daagse Inca trail gelopen. Al voor het boeken kunnen bellen met Jorge en Jessie voor wat vragen en ook na het boeken nog af en toe contact gehad. Jorge en Jessie zitten vol goede tips en denken echt met je mee, Dat is een hele geruststelling, aangezien ik het toch best spannend vond om de zware trail te lopen.
  Slaapzakken en stokken waren via Bruno goed geregeld. In Cusco kregen we nog een heldere briefing van onze gids Saul, die ons tot in detail uitlegde wat we zouden lopen, hoe lang, welke stukken zwaar waren ed. Voor mij werkte het heel goed dit al te weten, waardoor ik er op ingesteld was dat het zwaar zou zijn.
  De tocht was qua wandelen inderdaad pittig, vooral dag 1 en 2 waren lang en zeker bij de Dead Womans pass moest ik om de zoveel passen even een pas rust houden. Maar als je rustig aan doet is het goed te doen en heel mooi. De gids helpt door het juiste tempo aan te geven, en het is prima als je met de groep een beetje uit elkaar loopt. Je spreekt gewoon de pauzeplek af. Continu kom je mooie uitzichtpunten tegen en zijn er ruines waarbij de gids je van veel goede info voorziet. Zo leer je veel over de incas en hun rituelen, en ook over de lokale flora en fauna. We hadden een beetje pech met een hele mistige 3e dag, maar de mist voegde ook wat mistiek toe aan de tocht. Het is ook geweldig hoe de natuur steeds verschilt. Het ene moment loop je in de jungle, dan heb je weer mooie vergezichten, en dan loop je door een cloudforrest.
  Het eten was heerlijk. Ongelooflijk wat de kok weet klaar te maken aan 3 gangen menus met veel verse groente! lekkerste eten van de reis.
  Een aantal tips/handige weetjes voor toekomstige boekers:
  1. Wij hadden geen dragers geregeld, maar wilde dat wel graag, dus aan de start bij de ontmoeting met de porters nog geregeld dat de dragers onze slaapzak en matjes meenamen (4kg pp). We hadden geluk dat dit nog kon. Andere mensen hadden dit wel van te voren geregeld en zij kregen een handige duffelbag om alles in te stoppen. Ik zou adviseren dit al in NL te regelen. Geloof me: Alleen aan water, wat eten en kleding heb je al genoeg gewicht tijdens de zware klimmen.
  2. Zonsopkomst bij de Sungate klinkt fantastisch, maar hangt wel af van het seizoen. Wij waren in november, dus de zon was allang op toen we bij de Sungate aankwamen. Als je per ce zonsopgang daar wil zien, kijk dan even wat de beste tijd is. (btw: Wij hadden ook daar alleen maar mist, dus het uitzicht was er toch niet)
  3. Neem niet te veel kleding mee, maar zorg wel voor laagjes. Soms ga je net een berg over en kan het weer heel anders zijn. Gebruik evt ook wat waterdichte zakken om alles droog te kunnen houden.
  4. Je knieën zijn je dankbaar voor het gebruik van wandelstokken. Dat is zeker niet alleen iets voor oude mensen, maar maakt de tocht echt beter te doen
  5. De porters zijn bewonderenswaardig. Zonder hen zou je deze tocht niet zo af kunnen leggen. Zoveel als zij meedragen en je dan ook nog eens elke ochtend wakker maken met ‘coca tea miss’. En ook de kok is een held. Zorg dat je voldoende geld hebt om ze een goede fooi te geven (dat wat Jorge&Jessie mailen is echt wat gangbaar is!)
  6. Neem genoeg tijd om te acclimatiseren van te voren. Algemene advies is minimaal 2 dagen, maar ik kan langer echt van harte aanbevelen. Het is zoveel leuker om te wandelen als je niet beperkt wordt door je lichaam doordat de hoogte zwaar is. Hoe meer tijd je je lichaam van te voren geeft om te wennen aan de hoogte, hoe meer je kan genieten tijdens de trail.

  Jorge & Jessie: Bedankt voor deze mooie ervaring

 3. Lisette

  Afgelopen november heb ik de 4daagse Inca trail gelopen, wat een GEWELDIGE ervaring!!

  Vanaf het eerste contact moment tot het moment van de briefing heb ik super goed contact gehad met Jorge & Jessie.
  Onze gids sprak goed Engels en kon ons veel vertellen over de omgeving en de inca geschiedenis tijdens de tocht.
  We waren met een groepje van 8. We hadden een goede klik en het was erg gezellig!
  Het eten tijdens de tocht was boven verwachting. 3 heerlijke maaltijden per dag, water en snackjes voor onderweg!
  Een sportieve hike, in tentjes slapen, een uitdaging, maar vooral een onvergetelijke ervaring!!

  Lisette

 4. Lotte

  In november de 4 daagse incatrail gedaan! Wat een ervaring, prachtig om te lopen en ik zou het zo weer doen. Het was allemaal heel goed geregeld door Jorge en Jessie. Heel fijn de snelle reacties en de goeie organisatie! Echt een aanrader het 4 daagse incatrail! De gids vanuit de plaatselijke organisatie vond ik helaas wat minder maar ze deed haar best het kon de pret absoluut niet drukken! Hartstikke bedankt!

 5. Jonathan De Graef

  In Juli zijn we met vieren naar Peru gegaan.
  Daar hebben we de 4-daagse Inca Trail gedaan.
  Een ervaring om nooit meer te vergeten,
  mede dankzij toffe gids Roberto en het megalekkere eten.

  We kunnen beamen dat ze alles zeer goed organiseerden,
  van de eerste busrit tot we op Machu Picchu arriveerden.
  En daarna zijn we nog veilig terug in Cuzco geraakt,
  na een zucht van verluchting in de thermale baden te hebben geslaakt.

  Kortom, een tien op tien,
  en als we ooit een andere trek willen doen,
  zullen ze ons hier zeker terugzien!

 6. Juliette en Tom

  Wij hebben in oktober de twee daagse inca trail gelopen. Oorspronkelijk wilden wij de 4 daagse trail doen, maar die was helaas uitverkocht. Doordat de 4 daagse uitverkocht was waren wij bang om het een en ander te missen. Niets was minder waar. Door drukte kregen wij een prive gids, Bruno, die onze honderden vragen over cultuur en historie over de inca’s, of eigenlijk Andean people, en Peru vol enthousiasme kon beantwoorden. Zo kregen wij de context bij de omgeving waar wij naar op zoek waren en leerden wij veel bij. Buiten het feit dat de omgeving prachtig is, is de historie immers net zo interessant.

  Zowel de organisatie als de informatie was uitstekend verzorgd. Communicatie met Jessie en Jorge ging vrijwel vlekkeloos over de mail waarbij reactiesnelheid prima was. In Peru waren wij van tevoren al even bij de winkel van Bruno en Karen geweest om kennis te maken. Zodoende was communicatie geen probleem en verliep alles goed.

  Bedankt voor deze unieke ervaring!

 7. Selina & Maarten

  Wij hebben in oktober 2017 een prachtige Inca Trail gelopen! Alles was uitstekend geregeld. Voorafgaand stond er een biefing gepland met onze gids. Hier hebben we gelijk ook de slaapzakken en de wandelstokken kunnen huren. We hebben ontzettend genoten van de tocht zelf en het bezoek uiteindelijk aan Machu Picchu. Onze gids Naty was zeer ervaren en super vriendelijk. Ze heeft ons van alles verteld over de flora, fauna en de cultuur in de regio, helemaal top! Overigens vond ik ook de communicatie voor onze reis al uitstekend. Ik heb best wel wat mailcontact gehad met Jessie, maar steeds mailde ze me snel en heel behulpzaam terug. Ik zou voor een volgende reis in Peru zeker weer via Machu Picchu Travel boeken!

 8. Rogier en Marleen

  Jorge en Jessie hebben de reis fantastisch geregeld. Alles was zoals van te voren afgesproken, en voorop gesteld; het was een onvergetelijke ervaring. De lokale agencies waren goed op de hoogte van de afspraken met Machu Pichu travel, en zelfs met een gluten allergie was geweldig rekening gehouden – diverse maaltijden met genoeg (nodige) voedingstoffen.
  Wij kunnen zeker aanbevelen de 4-daagse trail te doen, omdat je op deze manier naar Machu Pichu toeleefd. Het is een sportieve uitdaging met veel hoogte punten (letterlijk en figuurlijk).
  Kenmerken: 8 personen groep (van 25-62 jaar), back to basic, lekker sportief, goed eten, boven verwachting!

  Bedankt!

  Rogier en Marleen

 9. Anouk Nijhof

  Afgelopen juli hebben wij, een groep van 4, de salkantay trekking gedaan via Machu Picchu Travel.
  De natuur was overweldigend, nog veel mooier dan we vooraf dachten. Een hele grote aanrader! Je komt door valleien, bergen, sneeuwtoppen, jungle, dorpen. De ene dag flink koud (ook ‘s nachts), de andere dag zoals in de jungle zomers warm.
  Het eten, de tocht en de slaapplaatsen waren geweldig geregeld. Wat een fijn team met koks, dragers, gidsen. We sliepen in (luxe) tenten, altijd voor 2 personen. We hebben ook 1 keer een douche kunnen nemen, zo fijn! En ik dacht van tevoren dat we veel in de wildernis ‘naar het toilet’ moesten gaan, maar vaak onderweg was er gewoon een echt toilet, ergens in een hutje. Veel luxer dus dan vooraf bedacht.
  Het eten werd steeds door onze kok bereid in een locale keuken, rekening houdend met vega en zelfs glutenvrij (top!). De hoeveelheid en variëteit aan eten elke keer was eerlijk gezegd overweldigend, heerlijk Peruaans maar wel gedacht aan mensen die het toch niet zouden lusten dus ook andere dingen. Echt lekker!
  De trekking zelf was prachtig. Soms ook best zwaar, vooral de hoogte (kortademigheid) speelde me dan parten. Maar je hebt alle tijd om je eigen tempo aan te houden. Er zijn 2 gidsen die zich verspreiden over de groep, en ze laten de laatsten niet alleen. Te meer kun je ook gewoon genieten van de omgeving en de gids vragen stellen om meer te weten te komen.
  Vooral het moment op de tweede dag, bovenaan de salkantayberg, zal ik niet snel vergeten. Wat een natuur, tussen de sneeuwtoppen, uitzicht over valleien… je gelooft je ogen niet!
  Elke avond stond er al avondeten of alvast wat lekkers (bij ons popcorn) klaar, en na het avondeten ging eigenlijk iedereen naar bed, rond 20.00. Om 4.00/5.00 ging dan onze wekker weer, voor het ontbijt en het begin van de nieuwe wandeldag. Ik heb altijd best goed geslapen, ook al waren de bedden/matjes soms wat hard… want je kunt niet anders dan slapen ‘s avonds na 8-10 uur wandelen/klimmen. Ook al is de gezelligheid in de groep (12 personen) wel iets om wakker voor te blijven…

  Jesse en George hebben ons vooraf maar ook tijdens de reis geholpen. Toen we de slaapzakken niet op tijd in konden leveren ivm ons vliegschema, hebben ze met ons hotel geregeld dat we ze daar mochten laten en ze ons de borg zouden overmaken. Zo fijn om een back-up te hebben die de taal en cultuur begrijpt!

  Al met al was het een geweldig avontuur en HET hoogtepunt in onze Peru-reis. Dank Jesse en George!

 10. Manon en Tim

  Wat een geweldige ervaring! Wij hebben in november de 4-daagse Inca Trail gelopen. Het contact vooraf en het boeken van de Trail ging heel goed, Jorge belde ons regelmatig om e.e.a. door te spreken en ook via de mail kregen we snel antwoord op vragen.
  Ook ter plekke was alles super geregeld. Wij hadden de dag van tevoren een briefing en kregen alle uitleg die we nodig hadden. Ook vragen over wat we wel of niet mee moesten nemen werden goed beantwoord. Nog een slaapzak en stokken gehuurd. We hadden het gevoel dat we goed voorbereid op pad gingen.
  We hadden een kleine groep, 6 personen, en de luxe van 2 gidsen, Joel en Andrea. Een leuke groep en ook leuke gidsen, ze vertelden veel over de omgeving en gaven het wandeltempo aan. Erg gelachen met onze groep! De trail was pittig, maar wel goed te doen. Eigenlijk is alleen de tweede dag zwaar vanwege de 2 klims die daarin zitten. Verder is het vooral veel en lang lopen. Stokken zijn wel een must, vooral op de trappen! Het tempo in onze groep lag vrij hoog. We waren regelmatig ‘te vroeg’ bij het kamp, dan stonden de tenten pas net. Die tenten werden gedragen door porters, het is niet normaal om te zien wat zij allemaal op hun rug meeslepen. En dan het eten, geweldig! Onze kok had niet misstaan in een luxe restaurant, het eten was echt heerlijk. En veeeeel! Ook de tenten waren prima, ruim genoeg en de matjes sliepen ook goed. De slaapzak die we hadden gehuurd was warm genoeg, we kwamen er ‘s ochtends als kippetjes uit door alle veren. Heel goed verzorgd dus.
  In Machu Picchu kregen we een rondleiding van de gidsen, erg interessant en je leert dingen die je normaal gesproken niet te weten komt.
  Het enige puntje van kritiek dat wij hebben was het tijdstip van de terugreis. Wij hadden een treinticket voor de trein van 18.30 op de laatste dag. Best laat als je bedenkt dat we al rond 12 uur uit Machu Picchu weg waren en die ochtend al om 3.30 op moesten staan. We hebben al die tijd op een terrasje in Machu Picchu Town gezeten, op zich niet erg maar we waren liever rond een uur of 14 al richting Cuzco vertrokken. Nu kwamen we pas ‘s avonds laat bij ons hotel aan.

  Al met al zeker een aanrader en erg goed verzorgd door Jorge en Jessie! Bedankt!

 11. Tian Zwart

  Wat was het FANTASTISCH!!

  Ik heb de Inca Trail gelopen in een groep van 11 mensen, waarvan een paar hele goede vrienden zijn geworden!
  Ten eerste; al het eten is verrukkelijk! Van zalm bij de lunch tot pannenkoeken bij het ontbijt tot een heerlijke traktatie bij het laatste avondmaal.
  Ten tweede; de gids kan je zoveel vertellen over de Inca cultuur en de verschillende Inca gebouwen. Bijna te veel om te bevatten.
  Als laatste; Ik vond het lopen heel goed te doen. Natuurlijk zijn er lastigere stukken, maar ik heb het als een mooie uitdaging ervaren.

  Kortom, ik raad deze Inca Trail aan iedereen aan!

 12. Karolien

  Wat een onvergetelijke ervaring. Wij zijn niet hele sportieve mensen en hadden ons dus wel een beetje voorbereid met wandelen. Het was goed te doen voor ons. We hebben echt enorm genoten van de reis. Onze prive gids ( wat echt super fijn was) was een hele aardige man. Hij wist heel veel van de natuur en van de Inca’s. We waren ook heel verrast dat we een eigen gids hadden. Dit was ook wel echt heel goed bevallen. Wij konden alles op ons eigen tempo doen en pauze nemen wanneer we dat nodig hadden. De organisatie heeft ons ook heel goed op dw hoogte gehouden van alles. Zeker omdat we er al optijd bij waren met boeken zeker een half jaar voor de datum.

 13. Harold de Poel

  Eind November 2017 de 4-daagse Inca Trail gedaan. In het regenseizoen, zonder een drup regen.

  Alleen al voor de overheerlijke maaltijden die je krijgt voorgeschoteld in de tent, waar de hikers en het fantastische kook team worden gescheiden door een zeil, zou ik de “Gringo Killer” en de “Dead Woman’s Pass” willen trotseren. Tel daarbij op de onvergetelijke ervaring en de soepel verlopende organisatie en je krijgt waar voor je geld, wat natuurlijk voor de rasechte Hollander een must is.

  Communicatie verliep grotendeels per mail. De reactie is redelijk vlot en de informatie was voor mij duidelijk en volledig. Telefonisch contact met Jorge gehad om de exacte datum van vertrek vast te stellen. Tijdens de briefing in Cusco kreeg ik nog alle gelegenheid om de details te bespreken. De twee gidsen spraken goed Engels en waren professioneel bezig, zowel op informatief vlak als verantwoordelijk vlak om de groep, in mijn geval 5 personen, door het Andesgebergte te loodsen.

  Bereid je bij aankomst in Machu Picchu voor op de golf van toeristen die vanuit Agua Caliente per bus aankomen. Bij het aanzien van het toeristische geweld, besloot ik ter plekke om vanaf dit punt de terugweg naar Cusco te vervroegen. Dat kon. Van de gids kreeg ik de benodigde bus en trein tickets om te reizen tot Ollantaytambo en van daaruit kon ik een colletivo naar Cusco pakken (kost slechts 10 Soles). De omzetting van de Peru rail ticket naar een vervroegd tijdstip kostte me 20 dollar extra. Weet je van te voren dat je Machu Picchu niet in wilt, dan kun je je die extra kosten plus entree tot Machu Picchu wellicht besparen, door dit aan te geven bij de organisatie.

  Dan….aangeland in de beschaafde wereld, ga je de luxe van een “normaal toilet” weer waarderen!

 14. Femke Wallien

  Heilige Vallei en 2-daagse Incatrail

  Wij, 70 en 68, hebben in november de 2 daagse Incatrail gelopen en daaraan voorafgaand, om alvast in de stemming te komen, de 1 daagse tocht door de Heilige Vallei gemaakt. De communicatie met Jessie en Jorge verliep soepel, op al onze vragen werd snel antwoord gegeven. Wij vonden het prettig dat Jorge zelf gids was geweest en ter zake doende informatie over de trails kon geven. De excursie door de Heilige Vallei vonden wij eerlijk gezegd enigszins teleurstellend. Wij vertrokken te laat (niet ongebruikelijk) omdat de politie om onduidelijke redenen het tourbusje afkeurde waardoor wij uiteindelijk een klein uur later met een grote bus vertrokken. De verloren tijd moest ingehaald worden en er werd dus beknibbeld op de bezoeken aan de ruines van Pisac en Ollantaytambo, 30 minuten per bezoek, terwijl lunch en bezoek aan een zilverwinkel bij elkaar bijna 2 uur kostten. De Incatrail was daarentegen een groot succes. De trein was weliswaar 2 uur vertraagd omdat er een ‘landslide’ van de rails verwijderd moest worden maar gelukkig stond onze gids Edmund bij kilometerpaal 104 op ons te wachten. De trail was prachtig, niet erg druk en heel goed te doen qua lopen. Edmund wist veel van de geschiedenis van het Inca volk en we hebben met hem een uur in de ruine van Winay Wayna doorgebracht en de stilte op ons in laten werken. Bovendien een gids met een gezond gevoel voor humor dus we hebben ook veel gelachen onderweg. De volgende dag een uitgebreide rondleiding door Machu Picchu gehad en nadat wij van Edmund afscheid hadden genomen hebben wij zelf nogmaals Machu Picchu bekeken. Nog een klein puntje, we hadden kaartjes voor de trein van 18.20 terug en dan kom je pas om half 11 in Cusco, bovendien is het al donker als je vertrekt en zie je niks van de prachtige omgeving. Het is prettiger om niet later dan 3 uur de trein terug te nemen.

 15. Maureen

  In september heb ik samen met mijn vriend de Salkantay trail gelopen. De voorbereiding in Nederland via Jessie en Jorge verliep heel prettig; vlotte communicatie, heldere informatie. Ter plaatse verliep de organisatie via Salkantay Trekking. De trek was uitstekend georganiseerd door de Peruanen. Het is zeker een aanrader, de natuur is echt geweldig! Voor niet-getrainde wandelaars (of beter gezegd “hikers”) zoals wij, waren het wel pittige wandelingen, zeker de dagen van 10 uur wandelen. Een uitdaging die we toch wel onderschat hadden. Al bij al vonden we deze trekking het hoogtepunt van onze 3-weekse reis door Peru.
  We hadden het fijn gevonden als we de briefing de dag vooraf aan de trail samen met de andere groepsgenoten hadden gehad. Wij waren de enigen die het via Nederland hadden geboekt (de rest ter plaatse in Cusco) en kregen een individuele briefing. De briefing mocht wat ons betreft ook een dag eerder plaatsvinden i.p.v. de avond voor het vertrek (zeker als je om 04.00u wordt opgepikt aan het hotel).

 16. Lotte Verdijk

  Begin september 2017 hebben wij de Lares trail gelopen.
  De communicatie met http://www.machupicchutravel.nl verliep erg goed. Toen wij al in Cusco waren, hadden we nog verschillende vragen die we per mail stuurden, direct kregen we een uitgebreid antwoord.
  We zijn erg tevreden over de goede organisatie en schitterende wandeling! Het eten was erg lekker (wij aten vegatarisch). De gids sprak goed engels en had kennis over de geschiedenis van de Inca’s.

  Deze trail is zeker aan te bevelen! Dank voor de goede organisatie!

 17. Lars Kikkert

  In het begin van het jaar de 4-daagse inca-trail geboekt en eind augustus was het dan zover; we mochten starten. Echter in de tussentijd borrelden wat vragen op. Een mail naar Jessie en Jorge werd altijd bijzonder snel beantwoord. Een aantal dagen voor de start van de trail nog wat mailverkeer gehad over de briefing in een kantoor in Cuzco.

  De briefing werd gedaan door de gids (topper Alex) die ons vier dagen mee op sleeptouw heeft genomen. Een heldere en realistische briefing; het wordt pittig!

  Wij (4 personen) hadden er zin in. Echter werd 1 van ons op de avond voor vertrek ziek en kon een stelletje dus niet mee. Het contact met Jorge en Jessie was snel gelegd en die hebben alles geregeld om er toch voor te zorgen dat de twee die niet mee konden lopen toch de macchu picchu hebben kunnen zien middels bus en trein.

  De trail;
  Ongelooflijk, bizar, fenomenaal, etc. Naast het prachtige landschap ook een hele leuke groep gehad waar we mee liepen. Daarnaast ook twee erg leuke gidsen die ons heel veel hebben verteld en uitgelegd. De slaapaccommodaties (lees; tenten) zijn prima en het eten is fantastisch. Je proeft vele lokale gerechten en dranken wat natuurlijk bij een inca-trail hoort. Lopen in de wolken, besneeuwde bergtoppen, geweldige flora en fauna, sterrenhemel om je vingers bij af te likken, en ik kan nog wel even doorgaan..

  Jessie en Jorge, bedankt voor de super organisatie en bereidheid om snel te reageren en actie te ondernemen wanneer dat nodig was.

  Lars, Leonie, Henri, Madelon

 18. Ine

  Al vanaf januari begon onze voorpret voor de reis naar Peru en we verheugden ons met name op de Incatrail. De trail geboekt bij Jessie en Jorge en het grote wachten en voorbereiden kon beginnen. Alle informatie vooraf was duidelijk en er werd vlot gecommuniceerd. Met gids Maycol liepen we de vierdaagse trail. Wat een geweldige ervaring zeg! Zo super georganiseerd met 14 lopers en 14 porters, plus 2 gidsen. Het niveau binnen onze groep was erg verschillend, er zat soms wel ruim twee uur tussen eerste en laatste loper. Een redelijke fysieke conditie is wel prettig voor de incatrail. Het dragen van onze eigen backpack met alleen de hoognodige spullen viel wel wat tegen, je draagt al snel 10-11 kilo. Twee liter water, matras, slaapzak, fotocamera, regenkleding, reservekleding….. Maar we hebben het gered en er ontzettend van genoten. De maaltijden waren echt voortreffelijk en elke keer een feestje. Het was super!

 19. Sylvia

  Een paar weken geleden hebben een vriendinnetje en ik de Salkantay trail gelopen. Wat een geweldige en bijzondere ervaring, wauw!! De natuur was prachtig, het eten was fantastisch (ook de vega!), veel gelopen, gezien en gedaan! Het is echt een aanrader en ook om het via Jorge en Jessie te boeken. Bedankt voor het organiseren, jullie flexibiliteit en het meedenken (zelfs even via de telefoon). We genieten er nog wel even van na!

 20. Ellen en Roy

  Vorige week de 4 daagse Inca Trail gelopen. De dag van tevoren hadden we een briefing van Maykol, onze gids. We waren met een groep van 11 personen, dus ging er ook nog een tweede gids mee.

  De trip was perfect geregeld, we werden vroeg opgehaald bij het hotel en naar het beginpunt van de Inca Trail gebracht. Daar werden de porters volgeladen met de tenten en de overige kampeerspullen. De slaapzakken en matjes moesten we zelf meenemen, wat er voor zorgde dat we nog best wel een behoorlijk zware backpack op onze rug hadden.

  De eerste twee dagen waren behoorlijk zwaar, denk dat dit mede kwam door het hoge tempo in onze groep, we waren iedere keer wel een uur eerder bij de lunch- of campingplek dan gepland. De laatste twee dagen waren heel erg relaxed, waardoor we ook meer van de omgeving konden genieten.

  Lunch en dinner waren perfect geregeld. Elke keer stond er weer een heus 3-gangen diner voor ons klaar met echt heel lekker eten. Heel knap hoe ze dat in die korte tijd op 2 kleine gasbrandertjes voor elkaar konden krijgen. De laatste dag werd er zelfs een taart gebakken.

  Aankomst bij Machu Picchu was na 4 dagen door de natuur wandelen wel heftig. Wat enorm veel toeristen! Dat waren we na al die rust niet meer gewend. We hadden de ochtend om bij Machu Picchu te blijven, daarna konden we door naar Aqua Calientes. Hier konden we pas ‘s avonds met de trein terug, waardoor we pas om 23.30 uur bij het hotel in Cusco terug waren (en we waren al om 3.30 uur opgestaan). Wat ons betreft hadden we liever de trein al iets eerder terug genomen.

  Al met al was het een geweldige ervaring en absoluut een aanrader om te doen!

 21. Sven Neirynck – Sofie Pauwelyn

  Bij deze wou ik nog even melden dat ondanks de onvoorziene problemen (stakingen) Bruno ons goed heeft ontvangen en begeleid, een super kerel!

  De 2-daagse Inca Trail naar Machu Picchu was een heel toffe belevenis en was goed georganiseerd! Een van de top momenten …

  Bedankt om dit voor ons te regelen!

  Met vriendelijke groeten,
  Sven Neirynck – Sofie Pauwelyn

 22. Mariska

  Een aantal maanden geleden boekte ik via Machupicchutravel.nl de Salkantay Trail. Jessie en Jorge hebben mij via de mail onwijs goed geholpen en geadviseerd. Regelmatig kreeg ik updates en bijvoorbeeld tips over wat wel en vooral niet mee te nemen. Toen ik al in Peru was kreeg ik nog netjes een update over wanneer mijn briefing bij het hotel in Cusco zou zijn. Toen ik aangaf later aanwezig te zijn kon de gids zonder problemen later aanschuiven. Super geregeld!

  Op 19 juli mocht ik dan echt en werd ik netjes bij mijn hotel opgehaald voor de 5-daagse hike. De trekking bij een geweldige organisatie geregeld, via Salkantay Trekking. Ik had twee geweldige gidsen op de groep die alles in goede banen geleid hebben. Ook de gehele organisatie qua eten, overnachtingen en reizen is top geregeld. Ik kan niet anders zeggen dan dat de Salkantay een geweldige trekking is door de bergen. Ik zou de trail zo weer afleggen!

  Naast dat de trail geweldig is om te doen, een ervaring om nooit te vergeten, hebben Jessie en Jorge heel prima werk geleverd. Fijn om de trekking in Nederland al geboekt te hebben en zo goed geadviseerd en op de hoogte gehouden te worden. Alle vragen worden super snel beantwoord. Mocht je twijfelen, gewoon doen!

 23. Cas Janssens

  Juni 3 weken Peru. In Lima de Peru Hop gepakt (aanrader!). Full south richting Cusco. Peru is een fascinerend land. Reisde solo, maar onderweg (vooral via de Per Hop ) zoveel leuke contacten opgedaan! Colca Canyon 2 dagen is supermooi en leuk. Daarna via Puno/Titicaca naar Cusco. Rainbow Mountain is pittig, maar zeker de moeite waard. Highlight aan het eind van de reis: Inca Trail, geregeld door MP Travel van Jorge en Jessie. Goed geregeld. Zit logistiek allemaal goed in elkaar. Porters en kok zorgen goed voor je. Edson was een prima gids. Kleine groep. Ik zat met 4 meiden in een groep, wat mij een eigen prive tent opleverde 🙂 Als ik de prijzen zo links en rechts hoorde is MPT scherp. Ook voor de reis kun je met al je vragen terecht ( Jessie 😉 . Slaapzak en stokken huren geregeld. Was lekker warm, alleen zie je er smorgens uit alsof je een kip hebt geplukt haha. Al met al heeel tevreden. Thnx Jorge en Jessie voor bijdrage aan een supergeslaagde reis! Als ik iemand tegenkom die plannen heeft in die richting :Pak de Peru Hop voor de reis naar Cusco en laat de Inca Trail (of een andere trail) door Jorge en Jessie perfect regelen !

 24. Malou

  In april met mijn familie naar peru geweest. 8 volw. 3 kind. Een week van te voren in de stress omdat ik het niet voor elkaar kreeg om een trip rondom de machu picchu te regelen. cusco, aguas calientes, machu picchu, ollantaytambo en weer terug naar cuzco. Hartstikke fijn dat jessie en jose mij hebben kunnen helpen. Op het laatste moment, in de avonduren en tijdens de paasdagen hebben ze dit geregeld. Eenmaal daar was alles perfect geregeld. We werden netjes van de airport gehaald, hotels waren goed geregeld, netjes naar de trein gebracht, ook weer door iemand bij de trein opgehaald. En tussendoor telkens warm ontvangen in de hotels. Hele trip voor zo’n grote groep, echt een aanrader. Super geregeld. Hartstikke fijn!

 25. Vera

  Eind april de 5daagse Salkantay-trail gelopen. We hadden via Machu Picchu Travel geboekt en ook dit was erg goed. Snelle reacties van Jessie en Jorge maakten het mogelijk dat wij nog regelmatig kleine veranderingen konden doorvoeren. De trail zelf was echt geweldig. Goed eten, geweldige gids en leuk gezelschap. Echt een aanrader voor de natuurliefhebbers!

 26. Emy

  Eind januari de 4-daagse Inca Trail gelopen. Van te voren dit al geboekt en heel goed geïnformeerd. Erg snelle reacties op de mailtjes en altijd goed en duidelijk antwoord op de vragen (over alle dingen rond Cusco, de Trail en Aguas Calientes). Heel vriendelijk contact gehad en ze denken goed met je mee. Erg handig de mail en site met de benodigde spullen.
  Een dag voor het begin van de Trail een briefing gehad dicht bij ons hostel waarin alles duidelijk uitgelegd werd. Last minute wilde we toch nog de wandelstokken huren, dit was geen probleem. De gidsen waren heel erg vriendelijk en gezellig. Ook wisten ze alles te vertellen over de omgeving en de geschiedenis van de Inca. Een super ervaring gehad dankzij de goede organisatie en top gidsen!! Zeker een aanrader!

 27. Jacco

  We hebben in november geboekt en kregen van tevoren een email met alle benodigde spullen, dit was erg handig. Ook in de tussentijd contact gehouden en tips gevraagd (en gekregen ;)) over accommodaties in Cusco. De dag voordat we de Inca Trail gingen lopen hadden we een briefing en kregen we een goed idee wat ons te wachten stond. 28 januari was het zover en starten we met het lopen van de 4-daagse trail! De organisatie was goed geregeld en de Inca Trail en de Macchu Pichu waren prachtig. De gids wist alles over het gebied en de geschiedenis en kon ook al onze aanvullende vragen beantwoorden.

 28. Robert

  Wij zijn afgelopen oktober/november in Peru geweest en hebben de Salkantay trail gedaan. De reis was onvergetelijk en de organisatie was erg strak. Alles was tot in de puntjes geregeld waardoor het gevoelsmatig een erg luxe reis was. De mensen van de organisatie werkten onwijs hard en maakten lange dagen. We hopen dan ook dat ze daarvoor goed beloond worden. De trip en organisatie is een aanrader voor iedereen die de Salkantay trail wilt gaan doen!

 29. Tom en Renske

  Mijn vriend en ik zijn afgelopen vrijdag via macchu pichu travel naar macchu pichu geweest. Omdat we maar weinig tijd hadden hebben we dit vanuit nederland reeds geregeld met jessie en hebben we gekozen voor de 1 daagse tour. Het was fijn om op die manier alles al af te spreken, van een afstand is het niet te doen om zelf transport te regelen vanuit cusco, een aansluitende treinrit via perurail en tickets voor macchu pichu, en eenmaal in peru word je door het enorme aanbod van travel agencies overdonderd. De dag van te voren kregen we een duidelijke briefing in het hotel en op de dag zelf was alles goed geregeld. Alleen jammer dat het een erg lange dag was doordat we pas om 18.20u de trein terug hadden vanuit aguas calientes en dus pas om 23.30u terug in ons hotel in cusco waren (na een pick up om 3.30u ‘s morgens). Dit had best wat strakker gepland kunnen worden, omdat het wat ons betreft lang genoeg was om van 08.00 tot 15.00u ongeveer in macchu pichu te zijn, maar wellicht waren er geen andere treintickets meer beschikbaar.
  Al met al een hele leuke dag en we waren blij dat alles zo goed geregeld was! Zo hadden we bovendien een goede contactpersoon voor een andere dagtour vanuit cusco!
  Een aanrader!!

 30. Simone

  Eind september heb ik samen met mijn moeder via Machu Pichu travel de tweedaagse Inca trail gelopen. Het was fijn om vooraf met Jesse en George alle mogelijke opties voor trails door te nemen. Eenmaal in Peru was alles prima geregeld. We kregen een dag voor vertrek een briefing van Bruno, de broer van George en tijdens de trail was Cesar onze gids. We hebben er van genoten! Wij hebben er voor gekozen om 2 dagen in Aqua Calientes te verblijven zodat we alle tijd op Machu Pichu zelf hadden en niet moesten haasten voor de trein terug. Dat vond ik echt een aanrader. Verder zijn we op de terugweg uitgestapt in Ollantambo ipv rechtstreeks terug naar Cuzco te gaan, is zeker de moeite waard. Jesse en George bedankt voor de organisatie!

 31. Daniel van Ammers

  Dank voor de organisatie van de prachtige Salkantay Trail. We hebben enorm genoten van de gave uitzichten en de boeiende gids! Een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *