Machu Picchu Travel

Lima: onze tips voor jouw Peru rondreis

  • Ontdek Lima per fiets! Op die manier ontdek je Lima op een heel andere en leuke manier dan wanneer je je met de taxi of het openbaar vervoer door de drukke stad laat vervoeren. Daarnaast stop je ook nog eens bij de beste restaurants voor een typisch Peruaans gerecht.
  • Openbaar vervoer: wil je liever te voet het historisch centrum ontdekken? Ga dan met het openbaar vervoer (de grijs/blauwe bussen) naar de stad. Dit kost slechts 1 sol. Houdt er rekening mee dat je wel zo’n 45 minuten onderweg bent vanaf Miraflores. Neem je een taxi, dan duurt het – door de enorme verkeersdrukte – net zo lang en ben je tussen de 30-40 soles kwijt (omgerekend 10 euro).
  • Beste verblijfsplek: de beste wijk om te verblijven is bij uitstek Miraflores. Daar vind je het grootste aanbod aan hotels en B&B’s en daarnaast ook het beste aanbod in restaurants. Het levendige Kennedy park (gelegen in het hart van Miraflores) is een leuk park om zowel in de avond als overdag te bezoeken.
  • Hotels: in Lima zijn de hotels over het algemeen duurder dan in de andere streken van Peru. Je vindt er daarentegen wel veel leuke B&B’s. Onze favoriete B&B is Pucllana Boutique (hip) en Casa Wayra (backpack). Reis je met kinderen? Dan raden we Casa Fanning aan op het randje van Miraflores en Barranco. Zij verhuren namelijk gehele appartementen met meerdere kamers en ze verzorgen ook nog eens een lekker ontbijt. Ga je voor luxe? Dan is Innside Lima een aanrader! Voor al deze overnachtigsplekken geldt dat ze op een rustige lokatie liggen en dat is zeldzaam in deze drukke stad. We spreken uit ervaring 😉
  • Restaurant: Tanta! Dit (keten)restaurant is op veel plekken te vinden in Lima (in het overdekte winkelcentrum Larcomar zit er 1 en zelfs op het vliegveld) en is volgens ons hét restaurant waar je verschillende soorten typische gerechten uit Peru kunt proberen. Kwaliteit gegarandeerd!
  • Verblijfsduur: om de leukste plekken van Lima te kunnen zien adviseren we hier minimaal 2 nachten te blijven.
Rondreis Peru: ontdek Lima op de fiets
Ontdek het historisch centrum van Lima per fiets