PROGRAMMA LARES TRAIL

Dag 1 Van gletsjers naar de Lares Vallei

Als iedereen in Cusco nog op één oor ligt, word je ‘s ochtends vroeg opgehaald door je gids. Met een privébusje word je naar het dorpje Lares gebracht waar de Trail begint.
Op de heenweg richting Lares geeft je een adembenemende kijk op de gletsjers Sawasiray en Pitusiray. Vanaf dat punt zak je vervolgens per bus verder af naar de warme Lares Vallei waar je rond het middaguur de lunch nuttigt en een bezoek kunt brengen aan de heerlijk warme thermale baden. Vergeet je zwemkleding dus niet!

Na de lunch start je met de Lares Trail en klimmen we in 4 uur naar Huacawasi. Gelukkig is de klimtocht niet zwaar en heb je dus alle tijd om te genieten van de verscheidenheid aan flora en fauna die je pad kruisen. Daarnaast zal je langs je pad verschillende lokale boeren aan het werk zien die hun koeien en lama’s verzorgen. Een mooie eerste gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking en iets van het Quechua te horen: de enige taal die de lokale bevolking vaak spreekt.  Aan het einde van de dag overnacht je in de tent bij Huacawasi, een klein Inca dorp dat gekenmerkt wordt door huizen gemaakt van bergstenen en modder.

Dag 2 Klimmen naar de pass van Huacawasi

Dag 2 staat in het teken van de klimtocht naar de pass van Huacawasi. In de tocht naar boven passeer je de doorgang van Huacawasi op 4500 meter vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de complete Lares Vallei. Van daaruit zijn de kenmerkende natuur van de Andes, de blauwe meren en de Inca paden goed te zien! Daarnaast is het spotten van een alpaca of lama tijdens deze klim niet te missen.

Bij de aankomst van de doorgang van Huacawasi zie je een schitterend blauw meer liggen. Het meer is ontstaan door smeltwater van de Pumahuanca berg die vol sneeuw ligt. Na aankomst bij dit meer heb je alle tijd om hiervan te genieten, want de lunch zal daar geserveerd worden. Na de lunch dalen we af richting Miskyunuyoc (betekent zoet water) waar de tweede overnachting plaats vindt.

Dag 3 De groentetuin van Cusco

De derde dag trek je verder naar Yanahuara. Dit schitterende dorp ligt op 2950 meter hoogte in de aangename Urubamba Vallei. Omdat het klimaat hier zo gunstig is, zijn er veel terrassen te vinden van mais en andere groenten. Cusco wordt nog steeds dagelijks bevoorraad door de groenten die daar rijkelijk groeien!
In zo’n 3 tot 4 uur daal je af naar Yanahuara, terwijl je door het door de Peruaanse overheid beschermde natuurgebied loopt met de zogenaamde qeuñua bomen die alleen in de Peruaanse Andes groeien. Geef je ogen de kost in dit natuurgebied want je vindt hier de meest mooie vlinders, bloemen- en plantensoorten! Eenmaal in Yanahuara aangekomen wordt er een lunch geserveerd.

Na de lunch  ga je met de bus van Yanahuara naar Ollantaytambo van waaruit we de trein pakken naar Aguas Calientes ofwel “Machu Picchu Town”. Dit dorp ligt aan de voet van de berg waar Machu Picchu op ligt. Hier is er tijd om te rusten en gezamenlijk te dineren in een restaurant. Je overnacht hier in een eenvoudig, maar net hotel. Tijdens het eten zal je gids je voorbereiden op het hoogtepunt van de volgende dag: een bezoek aan Machu Picchu!

Dag 4 Bezoek aan Machu Picchu

Eindelijk is het dan zover: de bus naar Machu Picchu staat klaar voor vertrek in de ochtend. Daar aangekomen zal je gids je in ongeveer 2,5 uur leiden langs de mooiste Inca complexen en de mooiste foto-waardige plaatsen. Hij zal je daarnaast zoveel mogelijk vertellen over de historie die achter deze mysterieuze Inca stad schuil gaat. Na de tour is er tijd om zelf op ontdekking te gaan naar de maantempel of de beschut liggende Inca Brug. In de middag daal je weer per bus af naar beneden waar je afscheid neemt van de gids en vanwaar je weer de trein terugneemt naar Cusco.

Homepage Lares Trail