Machu Picchu Travel

Programma Inca Jungle Trail

Dag 1: Cusco – Santa Maria (per fiets)
Rond 07:30u word je opgehaald bij je hotel. Na ongeveer 3 uur rijden bereiken we de Abra Malaga Pass op 4350 meter hoogte. Dit is meteen het hoogste punt van deze Trail. Vanaf hier heb je spectaculair uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van Huacayhuillca. We stappen op de fiets om op weg te gaan naar onze eindbestemming van vandaag: het pittoresque Santa Maria. Gedurende de dag geniet je onder andere van spectaculaire uitzichten op de bergen en het regenwoud. Vergeet geen foto’s te maken! In de namiddag is er een mogelijkheid om te raften of om even te rusten. In de avond slaap je in een eenvoudig hotel met een douche en toiletten.

Dag 2: Santa Maria – Santa Teresa (wandeldag)
De tweede dag start vroeg in de ochtend. We bewandelen een deel van de route van de originele Inca Trail en komen langs fruit-, koffie- en cocaplantages. We doorkruisen het regenwoud met haar prachtige flora en fauna. Na de lunch en een fikse wandeling eindigen we deze dag in Santa Teresa, waar je ook gaat overnachten. Ook deze avond slaap je in een eenvoudig hotel met douche en toiletten. Je bevindt je nu vlakbij de mooiste thermale baden van de hele regio: Cocalmayo. Het is mogelijk deze te bezoeken tegen een kleine meerprijs. Vergeet dus je badkleding niet!

Dag 3: Santa Teresa – Aguas Calientes
Ook deze dag begint vroeg. In de ochtend heb je de mogelijkheid om te ziplinen en steek je als een echte avonturier een rivier over via kabel en cabine die je zelf voorttrekt.
Na de lunch loop je 3 uur richting Aguas Calientes, voor de laatste hotelovernachting. De gids geeft nog een uitgebreide briefing voor de volgende dag als je Machu Picchu gaat bezoeken.

Dag 4: Machu Picchu (rondleiding en vrije tijd)
In de vroege ochtend vertrek je naar Machu Picchu. De wandeling duurt ongeveer ongeveer 90 minuten. Het is mogelijk dit stuk met de bus te reizen tegen meerprijs. Aangekomen in Machu Picchu neemt je gids je mee in een uitgebreide tour om de adembenemende Inca Citadel goed in je op te nemen. Aansluitend heb je voldoende tijd om rond te kijken, foto’s te maken en al het moois in je op te nemen.

Eventueel kun je vanaf hier ook de Huayna Picchu (jonge berg) beklimmen. Dat is de groene berg die over Machu Picchu uitkijkt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad en zijn omringende bergen en valleien. Het beklimmen van deze berg duurt ongeveer 45 minuten, maar is niet standaard inbegrepen.

Een andere mogelijkheid is het ontdekken van prachtige plekken zoals de Inca brug en de tempel van de maan. Aan het einde van de middag daal je weer af naar Aguas Calientes waar je ook hier eventueel naar de thermale baden kunt gaan. Vervolgens reis je per trein naar Cusco.

Wanneer je de klim van Huayna Picchu en de thermale baden in Aguas Calientes bij deze tocht wil boeken, kun je voor meer informatie contact met ons opnemen.