Machu Picchu Travel

Máncora: onze tips voor jouw Peru rondreis

  • Klimaat: het hele jaar door tropisch warm (rond de 30 graden) en daardoor altijd goed te combineren met jouw rondreis door Peru
  • Activiteiten: zon, zee, strand en (kite)surfen
  • Hotels: onze favorieten zijn Las Olas en Del Wawa die direct gelegen zijn aan het strand. Del Wawa biedt ook surflessen aan en je kan bij beide hotels gratis gebruik maken van de ligbedden aan het strand. Wil je liever een hotel met zwembad(je) dat ook dicht bij het strand én het centrum van Máncora ligt? Kies dan voor La Quebrada! Heerlijk surfsfeertje en nét wat rustiger gelegen dan de andere 2 hotels (ongeveer 300 meter van het strand). Voor ons was dit met kinderen de ideale uitvalsplek.
  • Restaurants: wij gaan hier het liefst voor lokale restaurants i.p.v. voor de toeristische varianten in de hoofdstraat of aan zee. Want we willen écht verse vis en ceviche! La Meche en Jasusi mag je niet missen als je echt lokale visgerechten wilt proberen. Tip: neem een tuctuc voor een paar soles naar deze iets verder in het dorp gelegen eettentjes.
  • Vervoer: vanaf Lima vlieg je op Piura ( daarna nog 3 uur), Tumbes (2 uur) of Talara (slechts 1,5 uur) om daarna je reis met de bus te vervolgen. Wij vliegen het liefst naar Talara, omdat het dan nog slechts 1,5 uur in de bus naar Máncora is. Epo is de busmaatschappij die je er vanaf Talara naar toe brengt en deze bussen vertrekken elk halfuur.
  • Verblijfsduur: net zolang jij wilt relaxen! Daarna neem je het vliegtuig weer terug naar Lima.