Machu Picchu Travel

Huacachina: onze tips voor jouw Peru rondreis

  • Klimaat: het hele jaar door zo’n 26 graden waardoor het altijd goed in te passen is in jouw Peru rondreis.
  • Vervoer: vanaf Lima zo’n 5 uur met de bus. Je rijdt dan van Lima naar Ica, waarna je met een taxi in 10 minuten naar Huacachina wordt gebracht. Vanaf Ica sta je op een kruispunt: je kan nu met de bus verder naar het zuiden afzakken naar Nazca en Arequipa of direct een nachtbus (zo’n 17 uur) naar Cusco nemen.
  • Tours: de Zandbuggy Tour aan het einde van de middag inclusief zandboarden. Maak een wandelingetje langs de boulevard en je merkt dat er volop Tours worden aangeboden. Probeer dus zeker te onderhandelen, want prijzen schommelen tussen de 50 en 100 soles per persoon. Vaak bieden de accommodaties in Huacachina ook Tours aan. Je kunt ’s ochtends of ’s middags boeken en dezelfde dag nog in een buggy stappen.
  • Hotels: Onze favorieten zijn Ecocamp – als je van slapen in een tent houdt en het niet erg vindt om toilet en douche te delen en Curasi – direct aan de Oase en ook met een heerlijk groot zwembad. In de laatste verbleven we een paar jaar geleden met veel plezier. Beide hotels zijn rondom de Oase van Huacachina gelegen.
    Vind je het niet erg om iets verder van de Oase af te zitten, maar wil je wel over de zandduinen uitkijken en van de rust genieten? Dan raden we Villa Jazmin aan. Dit hotel is net even wat luxer dan de andere hotels, ligt in een chique woonwijk van Ica en heeft zelfs 2 zwembaden. Ook hier kun je in een tent overnachten, met eigen badkamer en toilet. Ga je met kinderen? Dan raden we hier de appartementen aan met meerdere slaapkamers.   
  • Restaurants: eigenlijk zijn er meerdere leuke en goede restaurantjes rondom de Oase van Huacachina te vinden. Onze favoriet is echter Wild Olive Trattoria: heerlijke pastagerechten voor een goede prijs, gezellig druk en je zit er enorm gezellig direct aan de laguna.
  • Verblijfsduur: We adviseren hier 1-2 nachten te verblijven. Je kunt namelijk op 1 dag vanaf Lima naar Huacachina reizen en dezelfde dag nog een Tour boeken aan het einde van de middag in de woestijn. Wil je het wat rustiger aan doen en ook even bijkomen, boek dan 2 nachten in dit leuke dorpje en geniet van de zon en het zwembad.
  • Combineren: je kunt vanuit Huacachina ook een Tour boeken voor de Nazca lijnen de Islas Ballestas. Hiermee kun je een reis naar Paracas of Pisco (voor de Islas Ballestas) en Nazca (voor de Nazca lijnen) besparen en vanaf Huacachina direct door in een nachtbus naar Arequipa (zo’n 12 uur).
Rondreis Peru: Ecocamp Huacachina
Lekker relaxen aan het zwembad van Ecocamp Huacachina