Machu Picchu Travel

Programma Inca Trail 4 dagen

Dag 1 De Inca Trail 4 dagen start met Coca

Al vroeg in de morgen (tussen 05.30 uur en 06.00 uur) word je opgehaald in Cusco bij je hotel. Het is ongeveer 2 uur rijden naar Ollantaytambo, waar een stop wordt gemaakt voor een ontbijt en de inkoop van de laatste spullen voor onderweg. Vergeet de coca bladeren niet om weerstand te kunnen bieden aan de grote hoogten! Daarna rij je door naar het startpunt waar je kennis maakt met de porters (dragers) van jouw tent en eventueel (tegen betaling) een deel van jouw spullen.

Deze porters wonen in de buurt van Machu Picchu, spreken de inheemse taal Quechua en dragen zo’n 20 kilo op hun rug de bergen door. Je gaat ze enorm waarderen!
De eerste dag van de Inca Trail 4 dagen is een relatief makkelijke dag en staat in het teken van de Urubamba rivier, de met sneeuw bedekte top Huacayhuillca en de eerste twee Inca archeologische complexen Kanabamba en Llactapata. Aan het einde van de dag arriveer je bij Wayllabamba, waar je overnacht en de tenten al voor je klaar staan.

Dag 2 Pittige klim naar de Dode Vrouw pass

De tweede dag start rond 06.00 uur in de morgen. Extra vroeg, omdat het een zware dag gaat worden. Zeker als de zon hoog aan de hemel staat. Vandaag trek je vanuit de Llulluchapampa Vallei de bossen van de Andes in om over de hoogste top van deze tocht te klimmen: Warmihuañuska (Dode Vrouw Pass). Deze pass ligt op 4200 meter en geeft een adembenemend uitzicht over de groene bossen en de met sneeuw bedekte toppen. Na het bereiken van deze top, gaat de tocht naar beneden richting de Pacaymayo Vallei waar je tent wederom klaar staat en je gaat dineren na een korte, welverdiende rust. Hier overnacht je ook.

Dag 3 Laaghangende bewolking in de wolkenstad

Wederom vroeg op om te beginnen aan de langste dag van de Inca Trail 4 dagen. Je begint vanuit de Pacaymayo vallei direct aan de beklimming van een lange trap met grote treden naar Runcuracay. Runcuracay is ook een archeologisch complex. Vervolgens klim je de tweede pass van de tocht over op 3900 meter. Nu zijn de twee hoogste passen achter de rug. Je daalt af naar Chaquicocha waar je luncht. Deze dag is een van de mooiste, omdat je door laag hangende wolken loopt over de originele grote Inca stenen, de Inca tunnel passeert en door een prachtig natuurgebied loopt met kleurrijke orchideeën, begonia’s en andere inheemse plantsoorten.

Wanneer je de derde pass passeert op 3700 meter kom je aan bij Phuyupatamarka, de wolkenstad. Vanaf hier zie je voor het eerst waar Machu Picchu ligt, want je kunt de grote berg al zien op afstand. Een stukje lager ligt Wiñaywayna (voor altijd jong) waar de laatste kampeerplaats ligt en een afscheidsdiner met de porters voor je klaar staat.

Dag 4 Geluksmoment bij de zonnepoort

De vierde dag breekt aan en het is tijd om de laatste kilometers af te leggen naar Machu Picchu. Je vertrekt midden in de nacht, rond 04.00 uur. De dag start wederom met een klim, maar dit keer naar Intipunku, de zonnepoort, die de ingang is van Machu Picchu. Deze klim wordt gekenmerkt door mooie paden, langs diepe kliffen. Vanaf de zonnepoort kun je bij goed zicht Machu Picchu langzaam zien verschijnen. Daar heb je ruimte om foto’s te maken en even stil te staan bij de indrukwekkende tocht die je net hebt afgelegd om deze adembenemende Inca Citadel te kunnen zien. Een waar geluksmomentje! En het zal niet de eerste keer zijn dat verliefde mannen hier voor hun vriendin op de knieën vallen of dat je er mede-wandelaars een traantje ziet wegpinken van geluk!

Rondleiding door Machu Picchu

Je daalt vervolgens verder af naar Machu Picchu, waar de 2,5 uur durende rondleiding begint. Je gids neemt je mee langs de meest indrukwekkende en belangrijkste ruïnes van de stad. Daarna krijg je de tijd om zelf deze Inca stad te ontdekken, te genieten van het uitzicht of nieuwe plekken te ontdekken zoals de Inca brug en de tempel van de maan.

Een alternatief is het beklimmen van Huayna Picchu wat jonge berg betekent. Dat is de groene berg die over Machu Picchu uitkijkt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad en zijn omringende bergen en valleien. Het beklimmen van deze berg duurt ongeveer 45 minuten, maar is niet standaard inbegrepen. Aan het einde van de middag daal je per bus weer af naar Aguas Calientes waar je als alternatief ook naar de thermale baden kunt gaan om vervolgens terug te reizen per trein naar Cusco.

Wanneer je de klim van Huayna Picchu en de thermale baden in Aguas Calientes bij deze tocht wil boeken, kun je voor meer informatie contact met ons opnemen.

Homepage Inca Trail 4 dagen