Machu Picchu Travel

Programma Inca Trail 2 dagen

Dag 1 Inca ruïnes leiden naar de zonnepoort

De gids pikt je op vanaf jouw eigen hotel in Cusco rond 06.30 uur om af te reizen per bus naar het treinstation van Ollantaytambo. Daar neem je de trein naar het startpunt van jouw Trail op 104 kilometer vanaf Cusco. De tocht duurt in totaal 6 uur en leid je langs meerdere archeologische Inca complexen zoals Chachabamba, Wiñaywayna met haar enorme landbouw terrassen en Choquesuysuy.

Gedurende de 12 kilometer die je de eerste dag in totaal aflegt, heb je steeds mooie uitzichten over de heilige rivier, de Urubamba. Als je bij de zonnepoort “Intipunku” aankomt, is de eindbestemming bereikt en zie je voor het eerst Machu Picchu liggen vanaf een adembenemend uitzichtpunt! Vervolgens ga je met de bus naar beneden, naar het dorpje Aguas Calientes waar je overnacht.

Dag 2 Bezoek aan Machu Picchu

Als de zon ‘s ochtends vroeg op komt, vertrek je met de bus naar boven naar de ingang van Machu Picchu. Je gids laat je in 2,5 uur alle belangrijke ruïnes van de Inca citadel Machu Picchu zien. Je krijgt daarna ook zelf de tijd om rond te lopen, foto’s te maken en nieuwe plekken te ontdekken zoals de Inca Brug en de Tempel van de Maan.

Een alternatief is het beklimmen van Huayna Picchu wat jonge berg betekent. Dat is de groene berg die over Machu Picchu uitkijkt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad en zijn omringende bergen en valleien. Het beklimmen van deze berg duurt ongeveer 45 minuten, maar is niet standaard inbegrepen. Aan het einde van de middag daal je per bus weer af naar Aguas Calientes waar je als alternatief ook naar de thermale baden kunt gaan om vervolgens terug te reizen per trein naar Cusco.

Wanneer je de klim van Huayna Picchu en de thermale baden in Aguas Calientes bij deze tocht wilt boeken, kun je voor meer informatie contact met ons opnemen.

Homepage Inca Trail 2 dagen