Machu Picchu Travel

Arequipa: onze tips voor jouw Peru rondreis

  • Klimaat: Arequipa staat – door de hoge ligging – bekend om de felle zon overdag (hele jaar rond de 22 graden) en de koele nachten (rond de 6 graden). Daarnaast regent het alleen in de maanden januari, februari en maart, gedurende het regenseizoen van Peru.
  • Vervoer: in 10-11 uur ben je hier per bus (Cruz del Sur of Oltursa) vanaf Nazca. Je hebt ook de mogelijkheid om direct vanaf Lima naar deze stad te vliegen met LATAM of Avianca. Via Despegar kun je snel de beste vluchten vinden. Vanuit Arequipa heb je daarnaast weer de mogelijkheid om per bus je reis te vervolgen naar Puno of rechtstreeks te vliegen naar Cusco.
  • Tours: Onze absolute aanraders zijn 1 dag bezoek van de stad Arequipa met het Santa Catalina klooster en de kathedraal. Daarna kun je dan een Tour (1 dag) of Trail (2 dagen) boeken door de Colca Canyon. Let op: die tweedaagse Trail lijkt in eerste instantie niet zo zwaar, maar je daalt en klimt vele duizenden meters in de Canyon dus bereid je voor op 2 pittige dagen.
  • Hotels: wij verblijven graag in het koloniale Casa de Avila waar we genieten van een heerlijke, grote binnentuin. Daarnaast kun je hier zelfs Peruaanse kookwokshops volgen. Daarnaast hebben we nog een topper in deze stad: La Hosteria. Een oase van rust met kleine balkonnetjes en terasjes, grenzend aan de kamers.
  • Restaurants: we gaan weer voor “lokaal” en dus trekken we erop uit naar een Pikanteria. La nueva Palomino is in dit geval een gezellige en lekkere pikanteria, net iets buiten de stad.
  • Verblijfsduur: we raden aan hier 2-3 nachten te verblijven. Dan heb je de tijd om de leuke stad te verkennen en je kunt er een één of tweedaagse Colca Canyon Tour boeken.
Rondreis Peru: voeg de witte stad Arequipa aan je reis toe
Vanaf een balkon kijken naar de zonsondergang aan de Plaza de Armas – Arequipa