Machu Picchu Travel

Wat gebeurt er als ik vóór de start van de Trail ziek word?

Tijdens je bezoek aan Peru, en met name in de hoge gebieden, kun je ziek worden. De hoogte zorgt ervoor dat je weerstand wat minder wordt en je gevoeliger bent voor virussen. De meest voorkomende klachten zijn buikklachten/diarree, griep of verkoudheid.

Ga goed voorbereid op reis: als je vooraf al specifieke gezondheidsklachten hebt is het heel belangrijk om met toestemming van je arts en met de juiste medicatie op reis te gaan. Zorg daarnaast dat je je goed hebt ingelezen in de voorwaarden van je reisverzekering en ziektekostenverzekering. En zoals eerder genoemd; zorg dat je in je reisschema voldoende tijd hebt ingebouwd om vooraf te acclimatiseren.

Voel je je ziek en niet in staat om aan de tocht te beginnen; laat dat dan zo snel mogelijk weten aan ons of aan de contactpersoon aldaar. Het is mogelijk om de Trail niet te lopen maar wel aan te sluiten bij de groep wanneer zij in Machu Picchu aankomen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Wij denken graag met je mee hoe we kunnen zorgen voor een oplossing. Lees ook hier onze reisvoorwaarden.