Machu Picchu Travel

Wat gebeurt er als ik tijdens de Trail ziek word?

Het kan voorkomen dat je je prima voelt aan het begin van de tocht, maar alsnog ziek wordt tijdens de Inca Trail. Voor relatief veel voorkomende klachten als diarree zijn eenvoudige oplossingen die in veel gevallen werken. Zoals specifieke voedingsmiddelen; bananen en witte rijst kunnen helpen en een bijzondere lokale thee die ter plekke kan worden gemaakt op basis van avocadopit, wortels, bietjes en selderij. Iedere kok die meereist heeft veel ervaring met deze kwalen en heeft een eigen recept om je er weer bovenop te helpen.

Als je op de eerste dag van de Trail niet meer verder kunt lopen, dan verlaat je helaas de groep om terug te gaan richting Aguas Calientes/Cusco. Daar verblijf je in je hotel tot je beter bent. Daarna kun je wellicht nog in Machu Picchu (op eigen kosten) aansluiten bij de groep. Wij gaan je helpen om een plan te maken dat past bij je situatie.

Na het passeren van het hoogste punt op de tweede dag van de Inca Trail, is er geen weg meer terug. Uitsluitend bij noodsituaties zal de gids contact opnemen met de lokale hulpdiensten: er is alleen vervoer per helikopter mogelijk.

Als je vooraf al specifieke gezondheidsklachten hebt is het heel belangrijk om met toestemming van je arts en met de juiste medicatie op reis te gaan. Zorg daarnaast dat je je goed hebt ingelezen in de voorwaarden van je reisverzekering en ziektekostenverzekering. En zoals eerder genoemd; zorg dat je in je reisschema voldoende tijd hebt ingebouwd om vooraf te acclimatiseren. Voor de volledigheid verwijzen we je ook naar onze reisvoorwaarden.