Machu Picchu Travel

Titicaca Tour

Prijs: 165,- euro p.p. bij 2 personen

Het Titicacameer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en dat is precies wat je tijdens deze Tour gaat doen! Als de zon schijnt dan ligt dit immense meer er als een spiegeltje bij waardoor je de meest fantastische foto’s maakt van de mensen die de eilanden op het meer bevolken.
Met het bezoek en de overnachting op Amantani – dat op 3 uur varen ligt vanaf Puno – bezoek je ook het minst toeristische eiland van de 3. Hierdoor maak je écht kennis met het leven op het Titicacameer. Je bezoekt in totaal 3 van de 40 bewoonde eilanden: de op riet drijvende Uros eilanden, Amantaní en Taquile.

• Duur: 2 dagen / 3 nachten 
• Bezoek eilanden: Uros, Amantaní en Taquile
• Overnachting: op Amantaní eiland bij lokale bevolking & 2 nachten in hotel in Puno

Wat verzorgen wij voor jou?

* Briefing 1 dag voorafgaand aan de Tour
* Vervoer vanaf je hotel in Puno naar de haven van Puno
* Al het bootvervoer van en naar de eilanden Taquile, Uros en Amantani
* Toegangstickets voor de eilanden
* Engelstalige gids gedurende de gehele Tour
* Alle maaltijden indien anders vermeld
* 2 overnachtingen in een hotel in Puno en 1 op het Amantani eiland

Wat is exclusief deze Trail?

* Avondeten (dag 1 en dag 3 in Puno) 
* Persoonlijke bestedingen
* Fooien

Uros op de drijvende eilanden

Programma Titicaca Tour

Dag 1: De Uros eilanden & Amantaní

Rond 7.30 uur word je opgehaald vanaf je hotel en naar de haven van Puno gebracht. De eerste dag staat in het teken van een bezoek aan de Uros eilanden en het eiland Amantaní. De Uros eilanden zijn drijvende, rieten eilanden en je kunt de lokale bevolking in hun boten het riet zien verzamelen. Daarnaast verkopen ze handgemaakte souvenirs. Het is een wat toeristisch eiland, maar de foto’s die je er kunt maken van de bevolking in hun kleurige kleding, maken dat je er even moét stoppen.

In de middag bezoek je het veel minder toeristische eiland Amantaní. Daar staat de familie waarbij je vanavond verblijft je op te wachten. Zij nemen je mee naar hun huis waar je een rondleiding krijgt en waar een heerlijk, lokaal bereide lunch op je staat te wachten!

Het leuke van deze middag is dat de familie je een inkijkje geeft in hun dagelijkse, minimalistische bestaan. Ze nemen je mee naar hun land om te laten zien hoe zij hun grond en gewassen bewerken. Uiteraard mag je meehelpen! Als er nog tijd over is, breng je ook een bezoekje aan één van de tien bibliotheken op het eiland. Deze zijn met behulp van een investering van onze lokale samenwerkingspartner opgezet om de educatie onder de community te bevorderen. Jouw bezoek aan Amantaní draagt zelfs bij aan het behoud en onderhoud van deze bibliotheken!  

Aan het einde van de middag wandel je naar het hoogste punt van Amantaní. Het uitzichtspunt dat “Pachatata” heet is al eeuwen de heilige plek voor de community. Het uitzicht over het Titicacameer is daarnaast adembenemend.

Titicaca Tour Amantaní
De community organiseert een folklorische feestavond

Je wandelt terug naar het huis van de familie voor wederom een heerlijk, lokaal gerecht. Omdat er daarnaast altijd een reden is om te dansen op folklorische muziek, organiseert de community een feestavond waarbij je mee mag dansen op de live muziek. Uiteraard niet zonder poncho of kostuum! Je sluit de avond dansend af om vervolgens in alle rust te slapen in het huis van jouw familie.

Dag 2: Afscheid van de familie & bezoek Taquile eiland

Na het ontbijt verlaten we Amantaní en is het tijd voor de laatste foto’s met de familie. Je vertrekt per boot richting Taquile eiland. Dit eiland staat bekend om zijn handgeweven textiel. De community die hier woont maakt alle kleding nog zelf en deze ambacht wordt van generatie op generatie overgedragen. We nemen je mee in een kijkje in deze ambacht.

Taquile Titicaca Tour
De community van Taquile eiland

Je luncht in een lokaal restaurant waarna je in zo’n 45 minuten naar beneden wandelt, naar de haven van het eiland. Daar stap je weer op de boot richting Puno. In zo’n 3 uur varen over het Titicacameer kom je weer aan in de haven van Puno. Uiteraard word je weer naar jouw hotel in Puno teruggebracht.