Machu Picchu Travel

Rondje Titicaca in 1 dag

Prijs: 135,- euro p.p. bij 2 personen

De eilanden Taquile en Uros zijn de meest bekende eilanden van het Titicacameer. De Uros leven op de drijvende, rieten eilanden en zijn met hun kleurige kleding de ideale fotokandidaten! Op het Taquile eiland leeft een Quechua community dat in totaal zo’n 2000 mensen telt. Ze zijn voornamelijk visser en boer, maar bovenal bekend om hun weeftechniek waarmee ze nog dagelijks kleding met de hand maken!

• Duur: 1 dag / 2 nachten 
• Bezoek eilanden: Uros en Taquile

Titicacameer
Rieten boot aangemeerd bij een drijvend eiland

Wat verzorgen wij voor jou?

* Briefing 1 dag voorafgaand aan de Tour
* Vervoer vanaf je hotel in Puno naar de haven van Puno
* Al het bootvervoer van en naar de eilanden Taquile en Uros
* Toegangstickets voor de eilanden
* Engelstalige gids gedurende de gehele Tour
* 2 overnachtingen in hotel in Puno incl. ontbijt

Wat is exclusief deze Trail?

* Lunch & diner
* Persoonlijke bestedingen
* Fooien

Programma Rondje Titicaca in 1 dag

Rond 6:30 uur word je opgehaald vanaf jouw hotel in Puno. Om 7.00 uur vertrekt de boot vanaf de haven naar de eilanden Uros en Taquile. De eerste stop is al na zo’n uurtje varen als je aankomt bij de rieten eilanden van de Uros. Hoewel de eilanden nu vrij toeristisch ogen en de Uros zelf vaak in Puno wonen, is deze gemeenschap één van de eerste ethnische bewoners van de Andes regio. Ze laten je zien hoe ze hun eigen eilanden bouwen van riet. Hun kleurige kleding en haardracht (met betekenis!) is door de jaren heen nooit veranderd. Je stopt hier voor het maken van een paar typisch Peruaanse foto’s.

Ingang Taquile eiland
Beroemde poort Taquile eiland

Na deze stop zetten we koers richting het eiland Taquile. Dit eiland is in vergelijking met Uros nog authentieker en hier vind je nog echte handenarbeid. De kennis en techniek wordt zelfs nog steeds van generatie op generatie overgedragen en gezien als één van de belangrijkste soorten arbeid. Na aankomst loop je met je gids ongeveer een uur naar de hoofdplaats van het eiland. Onderweg vertelt hij je over het leven en de tradities op Taquile. Je hebt daarna de tijd om op de lolake markt rond te snuffelen waar verschillende soorten handwerk wordt verkocht.

Rond 13.00 uur is het tijd voor een lunch in een lokaal restaurant. Probeer hier eens de huisgemaakte Quinoa soep of verse vis die de bevolking heeft gevangen in het Titicacameer. Het zijn dé delicatessen van het eiland.
Na de lunch loop je over het eiland weer terug naar de haven van Taquile. De boot neemt je weer mee richting Puno. Rond 17 uur ben je in de haven van Puno en zetten we je weer af bij jouw hotel.