Machu Picchu Travel

Wat een geweldige ervaring!

Wij hebben in november de 4-daagse Inca Trail gelopen. Het contact vooraf en het boeken van de Trail ging heel goed, Jorge belde ons regelmatig om e.e.a. door te spreken en ook via de mail kregen we snel antwoord op vragen.
Ook ter plekke was alles super geregeld. Wij hadden de dag van tevoren een briefing en kregen alle uitleg die we nodig hadden. Ook vragen over wat we wel of niet mee moesten nemen werden goed beantwoord. Nog een slaapzak en stokken gehuurd. We hadden het gevoel dat we goed voorbereid op pad gingen.
We hadden een kleine groep, 6 personen, en de luxe van 2 gidsen, Joel en Andrea. Een leuke groep en ook leuke gidsen, ze vertelden veel over de omgeving en gaven het wandeltempo aan. Erg gelachen met onze groep! De trail was pittig, maar wel goed te doen. Eigenlijk is alleen de tweede dag zwaar vanwege de 2 klims die daarin zitten. Verder is het vooral veel en lang lopen. Stokken zijn wel een must, vooral op de trappen! Het tempo in onze groep lag vrij hoog. We waren regelmatig ‘te vroeg’ bij het kamp, dan stonden de tenten pas net. Die tenten werden gedragen door porters, het is niet normaal om te zien wat zij allemaal op hun rug meeslepen. En dan het eten, geweldig! Onze kok had niet misstaan in een luxe restaurant, het eten was echt heerlijk. En veeeeel! Ook de tenten waren prima, ruim genoeg en de matjes sliepen ook goed. De slaapzak die we hadden gehuurd was warm genoeg, we kwamen er ‘s ochtends als kippetjes uit door alle veren. Heel goed verzorgd dus.
In Machu Picchu kregen we een rondleiding van de gidsen, erg interessant en je leert dingen die je normaal gesproken niet te weten komt.
Het enige puntje van kritiek dat wij hebben was het tijdstip van de terugreis. Wij hadden een treinticket voor de trein van 18.30 op de laatste dag. Best laat als je bedenkt dat we al rond 12 uur uit Machu Picchu weg waren en die ochtend al om 3.30 op moesten staan. We hebben al die tijd op een terrasje in Machu Picchu Town gezeten, op zich niet erg maar we waren liever rond een uur of 14 al richting Cuzco vertrokken. Nu kwamen we pas ‘s avonds laat bij ons hotel aan.

Al met al zeker een aanrader en erg goed verzorgd door Jorge en Jessie! Bedankt!