Machu Picchu Travel

Volledig verzorgde rondreis Peru door Machu Picchu Travel : FANTASTISCH !!

Ons plan om Peru te ontdekken liep vast bij de “gewone “reisverstrekkers…wij wilde niet in een groep reizen maar wel het gemak van planning en organisatie.
Zo kwam Machu Pitcchu travel op ons pad. Na aanleiding van onze doelen en wensen zijn zij aan de slag gegaan en hoe….Zij hebben voor ons de volledige reis incl trail,hotels,gidsen, briefings en transfers georganiseerd. Zo werd onze 2 weekse reis naar Peru werkelijkheid. Vooraf geen onzekerheid , we werden ruim voldoende geïnformeerd ( hele vakantieschema op data en tijden per mail) en zij waren beschikbaar voor vragen.
Eind april zijn we vertrokken naar Lima met de volgende dag doorreis naar Cusco. Zo fijn als bij aankomst op de luchthaven tussen alle schreeuwende taxichauffeurs de “jouwe” staat met je naam op een bordje. Ons hotel ( rustiek en rustig ) in Cusco is onze thuis basis van waaruit we meerdere trips maken. Dat geeft een vertrouwd gevoel. ‘s Avonds op afgesproken tijdstip worden we gebriefd over de volgende dag geplande trip. Ook hier weer duidelijke afspraken die worden nagekomen. Hieronder een selectie van onze trips:
Puno / Rieteilanden , Amantani – Taquile: Vanuit Cusco met een tourbus naar Puno, Deze tour duurt de hele dag , dit vanwege de vele stops onderweg. Er is een gids mee die veel info geeft op de betreffende stops. Lunch is inbegrepen. Dit is een leuke gelegenheid om meer van Peru te ontdekken.
Volgende dag met de boot naar Amantani en tevens overnachting bij lokale bevolking. Dit is echt heel bijzonder om te ervaren. De dag erna afscheid van je gastfamilie om door te varen naar Taquile. Heerlijke wandeling gemaakt ook weer onder begeleiding van een gids, zo leer je heel veel over de eilanden op een leuke en kleinschalige manier.Eind van de dag weer terug met de boot naar Puno. Waarna de volgende dag we terug zijn gevlogen naar Cusco.
2 daagse Inca trail Machu Picchu: Avond vooraf de briefing. S ochtends afgesproken tijd staat de taxi klaar incl een lunch , veels te veel maar heerlijk. Daarna nog met de trein. Alles geregeld en tickets zijn aanwezig, zo fijn!! Op het startpunt staat onze gids alweer op ons te wachten. En zo begonnen wij deze gedenkwaardige trail met uitzichten om stil van te worden, uitleg over Inca’s, flora en fauna ,tradities en historie. Wij zijn nog steeds onder de indruk, geweldig was het. Terug aangekomen in de plaats Aguas Calientes bracht de gids ons naar ons hotel..heerlijk, voetjes omhoog. Volgende dag vroeg op, gids stond alweer klaar voor ons om ons mee te nemen weer de Machu Picchu op , om ons nog meer over de Inca’s te vertellen, foto’s te maken en ons te laten genieten. ‘S middags weer terug met trein en bus naar Cusco( ook dit sloot weer top aan op elkaar, kaartjes hadden wij al , prima geregeld)

Heilige Vallei: Uiteraard weer een briefing vooraf, taxi op afgesproken tijd. En op naar weer een stukje ontdekken van Peru. Deze tour incl. lunch hebben wij een lokale markt bezocht, de straat gezien waar bizar veel cavia’s , eetbaar werden aangeboden ( brbrbr), het huis van de lama’s en Alpaca’s, de heilige vallei een lokale markt en het eindpunt..Ollantaytambo….ook hier nam de gids ons weer op sleep touw om nog meer Inca uitleg te geven…ooit weleens bedacht hoe die grote zware blokken naar boven zijn gebracht, en zo naadloos aan elkaar? Zelf daar , op eigen gelegenheid nog een fantastische wandeling gemaakt langs oude Inca voorraadkamers. Zo super. En weer een mooi hotel voor de overnachting.

Yucay: Deze plaats was voor ons even een rust momentje, heerlijk hotel om even tot rust te komen in een geweldige plaats in een prachtige omgeving.
Cusco: Dit is echt een mooie plaats waar heel veel eetgelegenheden en gezellige pleintjes zijn. Genoeg lokale winkeltjes, geldautomaten en wisselkantoren. Je kunt er heerlijk rondwandelingen maken, en voor de wandelaar die meer uitdaging willen…loop eens via de nauwe zijstraatjes naar boven. Achter het witte jezus beeld is veel over Inca’s te ontdekken.

Machu Picchu Travel , jullie hebben onze reis onvergetelijk gemaakt , wij gingen volledig onbezorgd op vakantie. Alles was door jullie tot in de puntjes, details geregeld en verzorgd.

Super bedankt…en wij gaan zeker nog meer van Peru ontdekken via jullie.