Machu Picchu Travel

Top ervaring om nooit te vergeten!

Begin november 2017 met een vriend de 4 daagse inca trail gelopen. Het was een zware maar zeer mooie trail met een mooie slotdag bij Machu Pichu.

Jesse en Jorge hebben ons heel goed geholpen vanaf het begin en gaven op al onze vragen snel antwoord. Ze dachten met ons mee, niet alleen met alles rond de trail zelf, maar ook wat beste vliegdagen zouden zijn en of we lang genoeg aan de hoogte zouden wennen voor de start van de trail. Wij hadden de slaapzakken en stokken ter plekke gehuurd. Deze kregen we tijdens de briefing in Cuzco en dit was ook allemaal top geregeld. De reis naar het beginpunt ging wat minder soepel, omdat we lang moesten wachten op 1 andere reiziger uit de groep. Dit bleek door flinke miscommunicatie te komen tussen de gids en de reziger, maar uiteindelijk is dit goed gekomen.

De 1e dag was even inkomen en redelijk zwaar, maar dit kwam ook vooral omdat het onze eerste echt hike ooit was. De 2e dag was veruit het zwaarst en dan vooral de klim naar 4200m hoogte. Deze dag hoef je niet als groep te lopen, maar spreek je op bepaalde punten af, hierdoor kan je op je eigen tempo naar de top, wat erg prettig is. De onwijs mooie uitzichten en plekken waar je komt (vooral op dag 3 en 4) zorgen ervoor dat je snel vergeet hoe zwaar het was en zorgen ervoor dat alles het helemaal waard was.

De kampeerplekken zijn top en de tenten zijn prima met z’n 2en. Vooral het eten is echt onwijs goed. Erg knap van de chef om met zulke beperkte middelen zulke goede maaltijden te bereiden. De porters kregen van ons ook veel respect, aangezien zij met veel meer kilo’s elke dag ook de route lopen en zorgen dat de groep het zo goed mogelijk heeft. Het is dan ook zeker aan te raden om de fooien aan te houden die hier op de site staan aangegeven.

Iedereen van machupicchutravel bedankt voor het snelle schakelen en alles regelen. Het was een top ervaring om nooit te vergeten!