Machu Picchu Travel

Perfect geregeld en geweldige ervaring

Vorige week de 4 daagse Inca Trail gelopen. De dag van tevoren hadden we een briefing van Maykol, onze gids. We waren met een groep van 11 personen, dus ging er ook nog een tweede gids mee.

De trip was perfect geregeld, we werden vroeg opgehaald bij het hotel en naar het beginpunt van de Inca Trail gebracht. Daar werden de porters volgeladen met de tenten en de overige kampeerspullen. De slaapzakken en matjes moesten we zelf meenemen, wat er voor zorgde dat we nog best wel een behoorlijk zware backpack op onze rug hadden.

De eerste twee dagen waren behoorlijk zwaar, denk dat dit mede kwam door het hoge tempo in onze groep, we waren iedere keer wel een uur eerder bij de lunch- of campingplek dan gepland. De laatste twee dagen waren heel erg relaxed, waardoor we ook meer van de omgeving konden genieten.

Lunch en dinner waren perfect geregeld. Elke keer stond er weer een heus 3-gangen diner voor ons klaar met echt heel lekker eten. Heel knap hoe ze dat in die korte tijd op 2 kleine gasbrandertjes voor elkaar konden krijgen. De laatste dag werd er zelfs een taart gebakken.

Aankomst bij Machu Picchu was na 4 dagen door de natuur wandelen wel heftig. Wat enorm veel toeristen! Dat waren we na al die rust niet meer gewend. We hadden de ochtend om bij Machu Picchu te blijven, daarna konden we door naar Aqua Calientes. Hier konden we pas ‘s avonds met de trein terug, waardoor we pas om 23.30 uur bij het hotel in Cusco terug waren (en we waren al om 3.30 uur opgestaan). Wat ons betreft hadden we liever de trein al iets eerder terug genomen.

Al met al was het een geweldige ervaring en absoluut een aanrader om te doen!