Machu Picchu Travel

Onvergetelijke ervaring en de soepel verlopende organisatie

Eind November 2017 de 4-daagse Inca Trail gedaan. In het regenseizoen, zonder een drup regen.

Alleen al voor de overheerlijke maaltijden die je krijgt voorgeschoteld in de tent, waar de hikers en het fantastische kook team worden gescheiden door een zeil, zou ik de “Gringo Killer” en de “Dead Woman’s Pass” willen trotseren. Tel daarbij op de onvergetelijke ervaring en de soepel verlopende organisatie en je krijgt waar voor je geld, wat natuurlijk voor de rasechte Hollander een must is.

Communicatie verliep grotendeels per mail. De reactie is redelijk vlot en de informatie was voor mij duidelijk en volledig. Telefonisch contact met Jorge gehad om de exacte datum van vertrek vast te stellen. Tijdens de briefing in Cusco kreeg ik nog alle gelegenheid om de details te bespreken. De twee gidsen spraken goed Engels en waren professioneel bezig, zowel op informatief vlak als verantwoordelijk vlak om de groep, in mijn geval 5 personen, door het Andesgebergte te loodsen.

Bereid je bij aankomst in Machu Picchu voor op de golf van toeristen die vanuit Agua Caliente per bus aankomen. Bij het aanzien van het toeristische geweld, besloot ik ter plekke om vanaf dit punt de terugweg naar Cusco te vervroegen. Dat kon. Van de gids kreeg ik de benodigde bus en trein tickets om te reizen tot Ollantaytambo en van daaruit kon ik een colletivo naar Cusco pakken (kost slechts 10 Soles). De omzetting van de Peru rail ticket naar een vervroegd tijdstip kostte me 20 dollar extra. Weet je van te voren dat je Machu Picchu niet in wilt, dan kun je je die extra kosten plus entree tot Machu Picchu wellicht besparen, door dit aan te geven bij de organisatie.

Dan….aangeland in de beschaafde wereld, ga je de luxe van een “normaal toilet” weer waarderen!