Machu Picchu Travel

Inca Trail 2 dagen en Heilige vallei: zeker een aanrader!

Vorige maand hebben mijn partner en ik de combi Inca Trail 2 dagen & Heilige Vallei gedaan. Alles was prima geregeld van begin tot einde: vlotte en duidelijke communicatie bij de boeking , briefing vooraf in Cusco door Jorge’s broer Bruno, en tenslotte de trip zelf.
De eerste dag werden we stipt op tijd bij ons hotel opgehaald voor een tocht door de Heilige Vallei in een internationaal gezelschap van een 15-tal personen.
Onze 1ste stop gebeurde in Pisac: kort bezoek aan een juwelier en de markt en daarna de Incasite. Onze gids stelde een beetje teleur, het ontbrak hem toch wel aan enthousiasme. Daarna reden we verder naar Urubamba voor de lunch. Die is niet inbegrepen in het pakket, dat wisten we , maar wat we niet zo leuk vonden was dat we in groepjes van 3 a 4 personen afgezet werden bij telkens een ander restaurant waar we verplicht waren om het (uitgebreide) buffet aan een vaste prijs te nemen, of je nu veel wilde eten of niet… Na de lunch reden we verder naar Ollantaytambo voor bezoek aan de site. Dat was het eindpunt voor ons die dag. We overnachtten er in een heel leuk hotel.
De tweede dag was voor ons het hoogtepunt : onze gids was echt top, de tocht was geweldig, de aankomst aan de Zonnepoort heel speciaal. Echt een aanrader om op deze manier Machu Picchu voor het eerst te aanschouwen.
De derde dag zijn we dan heel vroeg in de ochtend (om 4u30 in de rij gaan aanschuiven voor de bus) de site uitgebreid gaan bezoeken. Hoewel we gewaarschuwd waren voor de drukte , waren we toch verrast door die rij die er toen al stond. Moesten we het opnieuw doen zouden we ruim later vertrekken om misschien toch die overrompeling in de ochtend te vermijden…
Voor ons was het geheel zeker een aanrader! Bedankt Jessie en Jorge om het op deze manier mogelijk te maken :}