Machu Picchu Travel

Het ontbreekt je aan niets!

Wij hebben in september 2018 de 4-daagse inca-trail gelopen. De informatie welke wij vooraf van Jorge kregen was heel nuttig. Vooral de paklijst voor bagage was een goede leidraad. Wij hadden van tevoren al een extra drager geboekt waardoor we alleen onze dag-rugzak hoefden te dragen. De stokken welke wij ook hebben gehuurd waren een goede ondersteuning bij het nemen van de vele opstappen maar ook zeker bij het dalen op dag 2.
De verzorging gedurende de 4 dagen van de gehele crew is geweldig. Zij staan als eersten op en gaan als laatsten naar bed, Het ontbreekt je aan niets. Van iedere dag een 3-gangen lunch tot een 3/4 gangen diner en de laatste avond zelfs een heerlijk gedecoreerde taart. Verbazingwekkend hoe de kok en zijn helpers dit kunnen bereiden met de middelen die ze hebben en ook alle dagen meeslepen. Diep respect ook voor de dragers die dezelfde paden moeten nemen maar dan met 35 kilo op hun rug.
Wij hebben van tevoren thuis het traplopen wel getraind. Dit is aan te raden omdat de tocht fysiek best pittig is. Je loopt toch zo’n 8 tot 10 uur op een dag. Onze gids was betrokken, had een positieve mindset, was hulpvaardig en gaf op enthousiaste wijze veel informatie over de bijzonder mooie plekken welke wij onderweg tegenkwamen. Hij stuurde zijn team strak aan.
Een tip voor het terugreizen met de trein. Vraag Jorge van tevoren een eerdere terugreis te boeken. Wij gingen nu om 15.20 terug en onze andere medereizigers moesten tot 19.00 uur wachten . Heel vervelend als je ‘s ochtends al om 03.00 uur gewekt bent om het laatste stuk van de Inca-trail te lopen. Na de afsluitende lunch met de gehele groep wil je toch zo snel mogelijk terug naar je hotel.
Het overnachten in tentjes en vooral de sanitaire voorzieningen zijn heel basic en is afzien maar het lopen van deze trail is zo’n bijzondere ervaring dat het ondernemen van deze tocht meer dan de moeite waard is en gewoon op je bucket-list moet staan.