Machu Picchu Travel

Geweldig avontuur en HET hoogtepunt in onze Peru-reis

Afgelopen juli hebben wij, een groep van 4, de salkantay trekking gedaan via Machu Picchu Travel.
De natuur was overweldigend, nog veel mooier dan we vooraf dachten. Een hele grote aanrader! Je komt door valleien, bergen, sneeuwtoppen, jungle, dorpen. De ene dag flink koud (ook ‘s nachts), de andere dag zoals in de jungle zomers warm.
Het eten, de tocht en de slaapplaatsen waren geweldig geregeld. Wat een fijn team met koks, dragers, gidsen. We sliepen in (luxe) tenten, altijd voor 2 personen. We hebben ook 1 keer een douche kunnen nemen, zo fijn! En ik dacht van tevoren dat we veel in de wildernis ‘naar het toilet’ moesten gaan, maar vaak onderweg was er gewoon een echt toilet, ergens in een hutje. Veel luxer dus dan vooraf bedacht.
Het eten werd steeds door onze kok bereid in een locale keuken, rekening houdend met vega en zelfs glutenvrij (top!). De hoeveelheid en variëteit aan eten elke keer was eerlijk gezegd overweldigend, heerlijk Peruaans maar wel gedacht aan mensen die het toch niet zouden lusten dus ook andere dingen. Echt lekker!
De trekking zelf was prachtig. Soms ook best zwaar, vooral de hoogte (kortademigheid) speelde me dan parten. Maar je hebt alle tijd om je eigen tempo aan te houden. Er zijn 2 gidsen die zich verspreiden over de groep, en ze laten de laatsten niet alleen. Te meer kun je ook gewoon genieten van de omgeving en de gids vragen stellen om meer te weten te komen.
Vooral het moment op de tweede dag, bovenaan de salkantayberg, zal ik niet snel vergeten. Wat een natuur, tussen de sneeuwtoppen, uitzicht over valleien… je gelooft je ogen niet!
Elke avond stond er al avondeten of alvast wat lekkers (bij ons popcorn) klaar, en na het avondeten ging eigenlijk iedereen naar bed, rond 20.00. Om 4.00/5.00 ging dan onze wekker weer, voor het ontbijt en het begin van de nieuwe wandeldag. Ik heb altijd best goed geslapen, ook al waren de bedden/matjes soms wat hard… want je kunt niet anders dan slapen ‘s avonds na 8-10 uur wandelen/klimmen. Ook al is de gezelligheid in de groep (12 personen) wel iets om wakker voor te blijven…

Jesse en George hebben ons vooraf maar ook tijdens de reis geholpen. Toen we de slaapzakken niet op tijd in konden leveren ivm ons vliegschema, hebben ze met ons hotel geregeld dat we ze daar mochten laten en ze ons de borg zouden overmaken. Zo fijn om een back-up te hebben die de taal en cultuur begrijpt!

Al met al was het een geweldig avontuur en HET hoogtepunt in onze Peru-reis. Dank Jesse en George!