Machu Picchu Travel

Een bijzonder hoogtepunt

Jorge en Jesse,

In april hebben wij enorm genoten van onze reis door Peru. Een bijzonder hoogtepunt en heel speciaal was de tweedaagse Inca Trail die we bij jullie geboekt hebben.

Na ruim 2 weken Peru en al haar mooie plekken kwamen we aan in Cusco. Hier hebben we Jorge ontmoet (hij was toevallig ook in de stad) en hij gaf ons de laatste instructies. Heel veel voorbereiding hebben we al vanuit huis kunnen doen door alle goede tips op de website en in de mail. Ook is alles door Jorge voorbereid (tickets voor trein, kopie, entree, etc.). Je wordt dus echt ontzorgd.

Op de dag zelf was de treinrit vol verwachting. Bij km 104 stopt de trein en konden we onze spullen pakken en beginnen aan het Inca avontuur. Onze gids Hernan stond ons al op te wachten. Na wat korte administratieve handelingen konden we echt op pad. Hernan is relaxed en vrolijk en volop verhalen over Machu Picchu en de orchideeen en vogels in het gebied. De wandeling is niet al te steil en goed te doen.

Gaandeweg de tocht trok de lucht open en na diverse highlights onderweg komen we (in de zon) aan bij de Zonnepoort. Machu Picchu in de verte, een heel bijzonder moment. We dachten vooraf – omdat we al zoveel beelden en verhalen gehoord hadden – dat het na onze fantastische reis mogelijk zou tegenvallen. Het tegendeel was waar. Een werkelijk zeer indrukwekkende plek en je vraagt je af hoe ze dit nu weer voor elkaar hebben gekregen. De afdaling was genieten. Daarna nog ruim de tijd genomen voor foto’s op deze magische plek.

De tweede dag hebben we met Hernan Machu Picchu bezocht en nu ook een rondleiding gekregen. Hernan weet echt heel veel. We vertrokken om 5.30u vanuit Aguas Calientes met de bus. Hierdoor waren we precies op tijd aanwezig. Helaas was deze dag bewolkt en regenachtig, maar dat maakt de plek niet minder mooi. We hebben nog 3 uur rondgewandeld op de plek en genoten van alle details.

Jessie en Jorge: bedankt voor deze mooie ervaring (hopelijk hebben jullie ook een topervaring in Peru gehad (;)) en veel succes met Machu Picchu-travel. Tot bij de Jan Linders 🙂