Machu Picchu Travel

Aanrader om bij Machu Picchu Travel te boeken

Wij hebben in September de 5 daagse Salkantay Trail gelopen die we geboekt hadden via Jorge en Jessie. Initieel hebben we contact gehad over de 4-daagse incatrail maar helaas was deze al volgeboekt, maar gelukkig zijn we goed geholpen om een fantastisch alternatief te vinden.
De avond voor vertrek hadden we een korte briefing van onze gids, die ons wat informatie heeft gegeven over wat we konden verwachten en onze groepsgenoten. Ook konden we de slaapzakken ophalen die we bij de boeking al hadden gereserveerd. Achteraf gezien was het verstandig geweest om ook wandelstokken te reserveren, want met het vele dalen is dit wel een welkome toevoeging. De gids raadde ons tijdens de briefing vrij dringend aan om hoogteziektetabletten aan te schaffen, maar achteraf hebben we het hier nog even met iemand van de campingshop over gehad en zij gaf aan dat omdat we al 3 dagen in Cusco waren dit normaal gesproken echt niet nodig was. Uiteindelijk hebben we ze niet gekocht en ook geen klachten gehad.
De tocht zelf was echt geweldig! Een hele mooie wandeltocht, een mooie omgeving en alles was erg goed geregeld. De gids wist ons heel veel te vertellen en met een kleine groep van 5 deelnemers konden we ook alle vragen stellen die we hadden. Waar we om ons heen veel erg grote groepen zagen lopen was onze groep lekker compact. De slaapplekken waren goed en de gehuurde slaapzakken lekker warm, dit was ook wel nodig met de koude nachten.
Op de 4e dag hebben we wel af en toe regen gehad, en daarbij was een dunne poncho wel handig geweest. Op basis van de paklijst hadden we deze juist niet meegenomen, omdat deze te snel stuk zou gaan maar met de vochtige lucht was een normale regenjas eigenlijk te warm. Een aanrader dus om toch een poncho mee te nemen op deze trail.
We hebben erg genoten van de toch en het is zeker een aanrader om dit via Machu Picchu Travel te boeken!