Machu Picchu Travel

2-daagse Inca Trail: WAANZINNIG

Mijn partner en ik hebben de 2 daagse inca trail gelopen. Als wij deze 2 dagen met 1 woord zouden mogen beschrijven zeggen wij WAANZINNIG. Wat hebben wij ontzettend genoten van deze mooie trekking. Het begon al met de briefing die wij kregen van Jorge. Na 2 weken Engels gesproken te hebben met andere waren wij verbaasd over hoe ontzettend goed het Nederlands van Jorge is.
Doordat de briefing in het Nederlands plaats vond voelde het voor ons heel relaxt. Jorge heeft ons stap voor stap uitgelegd hoe de 2 dagen ongeveer vorm gegeven zouden worden. De dag erna werden wij bij ons hotel opgehaald en werden we naar het treinstation gebracht.

De treinreis was machtig mooi. We hadden hele fijne plekken, aan de rivier kant waardoor we enorm konden genieten van het uitzicht. Hier aan merkte we al, jullie hebben oog voor detail.
Toen we aankwamen op de 104 km, werden we al gelijk opgewacht door onze gids ”Hernan” (ik hoop dat ik het goed schrijf.)
We herkende hem omdat Jorge een foto had laten zien. Wat een enorme luxe, dat wij maar met zijn 2e waren en 1 gids hadden.
De gids woont vlakbij de trail en wist enorm veel van de omgeving. Het is een lieve man met heel veel kennis.
Daarnaast gebruikt hij ook veel humor. Ook heeft hij veel mooie foto’s van ons gemaakt.
Van Jorge hadden we in de ochtend een lunchpakket meegekregen voor ons en voor de gids. Dit pakket was goed gevuld met een verse empanada, een appeltaartje, een mandarijntje, een soort passievrucht, koekjes en snoepjes. Wij vonden het een erg lekker lunchpakket. Ook zat er een flesje water bij.

De eerste wandeldag vonden wij persoonlijk het mooiste. Prachtig om al die ruïnes te zien en er waren maar weinig andere toeristen.
Uiteraard waren wij ook zeer onder de indruk van Machu Picchu. Daarna zijn we met de bus naar het dorp gegaan. Het hotel was mooi en schoon en er zat een goed ontbijt bij. Vooral de 2e dag bij Machu Picchu vonden wij heel mooi, omdat het er nog niet druk was en de zon opkwam.
Dit gaf een spectaculair effect. Wij hebben ervoor gekozen om terug te wandelen naar Machu Picchu village.
Wij wandelen graag en vonden de wandelingen allemaal heel goed te doen en niet te zwaar. Na de 2e treinreis (met weer hele goede plaatsen in de trein) werden we opgehaald door de broer van Jorge. Waar we ook nog een heel gezellig gesprek mee hebben gehad in de auto.
Zo, een heel verhaal. Bedankt voor deze super ervaring. Wij zullen jullie van harte aanbevelen bij vrienden en familie.