Machu Picchu Travel

Top 4 alternatieve Inca Trails

Gelukkig! Er zijn alternatieve Inca Trails die naar Machu Picchu leiden. Minder ontdekte Trails vol Inca architectuur en wonderschone natuur die je één laten worden met de adembenemende Andes. Wie wil dat nou niet? Jorge zet hieronder voor je op een rijtje welke alternatieve Inca Trails absoluut de moeite waard zijn!

Alternatieve Inca Trails

1. Salkantay Trail

De Salkantay Trail is het meest populaire alternatief voor de vierdaagse Inca Trail. Het onderscheidende van deze alternatieve Inca Trail zijn de hoge pieken en diepe dalen die je bewandelt waardoor je een sterk wisselende natuur ziet. Absoluut hoogtepunt van deze Trail? De gletsjer Salkantay die één van de hoogste toppen in de Andes is.
Je kunt kiezen voor een vierdaagse of vijfdaagse tocht, beiden inclusief een bezoek aan Machu Picchu op de laatste dag.

Salkantay Trail

Inca Trail lopen

Jorge als gids bij de gletsjer Salkantay

2. Lares Trail

De Lares Trail is een vierdaagse Trail en weer een stuk rustiger dan de Salkantay Trail. Daarnaast is deze Trail ook iets minder zwaar dan de vierdaagse Inca Trail. En wist je dat de Inca's nog leefden? Tijdens het lopen van de Lares Trail zie je het bewijs! Je komt in contact met de authentieke bevolking die met hun lama's en alpaca's leven in kleine, schilderachtige huisjes midden tussen de enorme bergen. Deze Trail laat je de rust en schoonheid van de Andes ervaren, waardoor je echt even helemaal tot jezelf komt.

Lares Trail

Lares Trail

Kinderen uit de Lares Vallei

3. Choquequirao Trail

Ben je een echte sportieveling en op zoek naar een tocht die je ook nog eens naar een alternatieve Inca stad leidt? Dan is de Choquequirao Trail perfect voor jou. De Inca stad Choquequirao is de zuster van Machu Picchu en een stuk minder toeristisch. Een bezoek aan Machu Picchu zit niet bij deze tocht inbegrepen, maar rust, natuur en Inca ruïnes onderweg wel! Wil je een sportieve uitdaging combineren met cultuur? Dan mag je deze alternatieve Inca Trail niet missen.

Choquequirao Trail

De_Inka_stad_Choquequirao

De zuster van Machu Picchu: Choquequirao

4. Inca Trail 2 dagen

Heb je minder tijd of ben je niet zo'n wandelaar? Dan is de tweedaagse Inca Trail een heel goed alternatief. De verkoop van de tweedaagse Trail gaat een stuk minder hard dan de vierdaagse Inca Trail, waardoor je een grote kans hebt dat je er nog op tijd bij bent.
Het mooie van deze Trail is dat je hem goed kan combineren in een strakke reisplanning. Daarnaast kom je ook wandelend via de zonnepoort in Machu Picchu aan: hét hoogtepunt van de vierdaagse Inca Trail. De tweedaagse Inca Trail is dus ideaal voor als je minder tijd hebt en de hoogtepunten van de klassieke Inca Trail niet wilt missen.

Inca Trail 2 dagen

Uitzicht vanaf de zonnepoort op Machu Picchu

Uitzicht vanaf de zonnepoort op Machu Picchu

Bekijk alle Trails naar Machu Picchu

Lama @ Machu Picchu

Aanbod Inca Trails

Durf jij de Andes te trotseren en ga je de uitdaging aan? Bekijk ons diverse aanbod van uitdagende en memorabele Inca Trails hier.

 Bekijk ons aanbod

Plaza de Armas Cusco

Dagexcursie Cusco

De Inca Trail combineren met een mooie excursie door de Heilige Vallei of Cusco? Boek er een dagexcursie bij!

Dagexcursies Cusco